Στέφανος Χίος: Βίντεο από τη δολοφονίκη επίθεση με στόχο τον δημοσιογράφο [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Βίντεο από κάμερα ασφάλειας κατέγραψε καρέ καρέ τη δολοφονική επίθεση στον Στέφανο Χίο, έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια την περασμένη Δευτέρα.Από την ανάλυση του βίντεο προκύπτει ότι στις 2.47 τα ξημερώματα της Δευτέρας ο δημοσιογράφος πλησιάζει με το νοικιασμένο αυτοκίνητο το σπίτι του. Κινούμενος με μικρή ταχύτητα κατεβάζει τα τζάμια και ελέγχει τα σκοτεινά σημεία έξω από το σπίτι του, χρησιμοποιώντας φακό.

Εκείνη τη στιγμή πλησιάζει τρέχοντας ο δράστης της επίθεσης. Αρχίζει να πυροβολεί εξ΄επαφής τον Στέφανο Χίο σημαδεύοντας το κεφάλι και την καρδιά. Το όπλο του εκτελεστή μπλοκάρει. Ο Στέφανος Χίος έχει δεχθεί ήδη δύο σφαίρες, των 9mm στο λαιμό και στα πλευρά. Ο Στέφανος Χίος ανοίγει την πόρτα, ο εκτελεστής τρέχει να διαφύγει προς την πλευρά που τον αναμένει ο συνεργός του. Ο δημοσιογράφος αποβιβάζεται αιμόφυρτος από το όχημά του προκειμένου να κυνηγήσει τον δράστη. Στη συνέχεια επιβιβάζεται ξανά με δυσκολία στο όχημά του, βάζει μπρος και κατευθύνεται προς το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Σε αυτές τις φωτό φαίνεται ο δράστης να έχει πλησιάσει, σχεδόν ακουμπήσει στο παράθυρο του λευκού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο δημοσιογράφος.

Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, την ώρα που ο Στέφανος Χίος επέστρεφε στο σπίτι του από την εφημερίδα που εκδίδει και ακριβώς τη στιγμή που είχε σταματήσει έξω από το σπίτι του περιμένοντας να μπει στο γκαράζ.

Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς

Χαμηλού αναστήματος και με σχιστά μάτια περιέγραψε ο Στέφανος Χίος το πρόσωπο που προσπάθησε να τον δολοφονήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Ο δημοσιογράφος θεωρεί ότι η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του έχει να κάνει με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας του, ενώ όπως είπε στους αστυνομικούς έπαιρνε και ο ίδιος μέτρα ενοικιάζοντας αυτοκίνητα για να μη μετακινείται με το ίδιο όχημα.

Ο δημοσιογράφος είπε στους αστυνομικούς ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές και μάλιστα υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες και ηχογραφημένες συνομιλίες με ανθρώπους που απειλούσαν τον Στέφανο Χίο και οι οποίες εξετάζονται από την αστυνομία.

Παράλληλα, η αστυνομία εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο οπτικό υλικό που έχει στην κατοχή της η αστυνομία φαίνεται ο δράστης να πλησιάζει με γρήγορες κινήσεις το αυτοκίνητο του Στέφανου να Χίου να πυροβολεί ενώ φαίνεται να ανοίγει η πόρτα του οχήματος και να βγαίνει έξω ο τραυματισμένος δημοσιογράφος.

Επίσης σημαντικό στοιχείο στην έρευνα θα παίξει και η σάρωση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των τελευταίων ημερών έτσι ώστε να εντοπιστούν και εκείνοι που σύμφωνα με τον δημοσιογράφο τον απειλούσαν. Όπως προαναφέραμε υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες με τις απειλές που δεχόταν ο δημοσιογράφος.

Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος παραμένει στο νοσοκομείο ΚΑΤ σε δωμάτιο της θωρακοχειρουργικής κλινικής φρουρούμενος, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ