Μόρια: Ο κορονοϊός επανέρχεται, οι δομές υγείας κλείνουν

Μοιραστείτε το:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ενημερωτικού site stonisi.gr ανακοινώθηκε το κλείσιμο της δομής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που είχε δημιουργήσει στη Μόρια η οργάνωση «Γιατροί χωρίς σύνορα», λόγω του προστίμου 35.000 ευρώ που επέβαλε υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης

Από αύριο λοιπόν κλείνει η δομή απομόνωσης και λήψης δειγμάτων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που είχε δημιουργήσει η οργάνωση «Γιατροί χωρίς σύνορα» σε παλιές αποθήκες στο δρόμο από την Παναγιούδα στον καταυλισμό. Κι αυτό γιατί η λειτουργία της δομής κρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία δόμησης του Δήμου Μυτιλήνης ότι οι κατασκευές είναι αυθαίρετες και επιβλήθηκε στην οργάνωση πρόστιμο 35.000 ευρώ.

Σήμερα η οργάνωση ανακοίνωσε το κλείσιμο της δομής γεγονός που θα επιβαρύνει πολύ σοβαρά τη λειτουργία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σε συνθήκες έξαρσης του κορονοϊού, όπου έχουν επιβληθεί αυξημένα μέτρα προστασίας. Στην ουσία το γεγονός συνεπάγεται σοβαρή επιβάρυνση στις υπηρεσίες υγείας προς τον πληθυσμό του νησιού.

Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα αν κλείσει και η δομή παροχής υπηρεσιών υγείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που μάλιστα είχε εγκαινιάσει προ μηνών ο ίδιος ο Υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης. Μια δομή που στους τρεις μήνες λειτουργίας πραγματοποίησε περί τις 9.000 εξετάσεις. «Απεφεύχθησαν δηλαδή 9.000 μετακινήσεις στο Νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης με ότι αυτό θα σήμαινε για το δημόσιο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας» λέει στο «Ν» υγειονομικό στέλεχος, που δραστηριοποιείται στη Μόρια.

Ας σημειωθεί ότι ανάλογα πρόστιμα έχουν επιβληθεί και για τη συγκεκριμένη δομή και συζητείται σοβαρά το κλείσιμο της από την οργάνωση που έχει νοικιάσει το χώρο από τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του.

Είναι γεγονός ότι τόσο ο δήμαρχος της πόλης όσο και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έχουν δείξει με όλους τους τρόπους ότι δεν επιτρέπουν τίποτα που να ανακουφίσει τους πρόσφυγες. Είναι μία στάση η οποία  συμβαδίζει με το προεκλογικό αφήγημα της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό. Ακόμα κι αν βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων των κατοίκων στο νησί.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ