Κορονοϊός: Συνωστισμός και χωρίς μέτρα προστασίας στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα [vid]

Μοιραστείτε το:

Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της Χαλκίδας. Αρκετοί πιστοί, όπως αναφέρει το eviazoom σχημάτισαν ουρές για να εισέλθουν στην εκκλησία ενώ χιλιάδες άτομα, το ένα δίπλα στο άλλο, συμμετείχαν στην περιφορά της Εικόνας. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σχεδόν κανένας δεν φορούσε μάσκα.

Παρόμοιες σκηνές συνωστισμού παρατηρήθηκαν και σε νυχτερινό μαγαζί του Ωρωπού όπου εμφανιζόταν ο Snik. Τη στιγμή που οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο που εγκυμονούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις για τη διασπορά του κορονοϊού, πλήθος κόσμου χωρίς τις τυπικές αποστάσεις συνέρρευσε σε νυχτερινό μαγαζί για να απολαύσει τον γνωστό τράπερ. Λόγω της δημοτικότητας του τραγουδιστή, ιδίως στις νέες ηλικίες, εκατοντάδες νεαροί έδωσαν το «παρών» στο σόου, αδιαφορώντας για τους κανόνες προστασίας.Ό

Όπως σημειώνει το eviathema.gr, «είναι μια περίοδος που χρήζει μεγάλη προσοχή ειδικά μετά τα 2 κρούσματα κορωνοϊού, που εμφανίστηκαν στην περιοχή της Χαλκίδας τις τελευταίες ημέρες». Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό συγχρωτισμού, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις αυξημένες ανησυχίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, και ειδικά στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Καμπανάκι κινδύνου από τους ειδικούς

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας ήταν ξεκάθαρος. Αφού εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας, είπε ότι «ο ιός έχει διασπαρεί στην κοινότητα, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις», όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, κάτι που πρέπει να αποτελέσει καμπανάκι για όλους, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και να περιοριστούν οι εικόνες χαλάρωσης που παρατηρούνται.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις (σ.σ.: των μεγάλων αστικών κέντρων) δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ιχνηλάτηση», είπε επίσης ο κ. Σύψας και ευχήθηκε «να μην έχουμε κάποιο ατύχημα το καλοκαίρι» και να βγει ομαλά ο Αύγουστος.

Σήμερα, Κυριακή 26 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 8 ήταν εισαγόμενα. Στην Αττική είχαμε 7 νέα κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ένα.

Από τα 27 κρούσματα:

  • τέσσερα εισαγόμενα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
  • επτά εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
  • τρία εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας
  • δύο εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας
  • δύο εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου
  • ένα  εντοπίστηκε στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης
  • ένα εντοπίστηκε  στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας
  • ένα εντοπίστηκε  στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης
  • ένα εντοπίστηκε  στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας
  • ένα εντοπίστηκε στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ