Φωτιά Ηλεία: Πιθανούς εμπρησμούς εξετάζουν Πυροσβεστική και Αστυνομία

Μοιραστείτε το:

Πιθανούς εμπρησμούς στην Ηλεία εξετάζουν το Πυροσβεστικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία μετά τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές στην βορειοδυτική Πελοπόννησο. Ο αριθμός των πυρκαγιών, η απόσταση από το ένα μέτωπο στο άλλο, αλλά και η στιγμή που ξέσπασαν οι φωτιές, όταν δηλαδή έπνεαν ισχυροί άνεμοι προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για τα αίτια πίσω από αυτές. Από τις 22 Ιουλίου μεγάλες πυρκαγιές καταγράφηκαν σε τουλάχιστον τρείς περιπτώσεις: Στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας, στον Λασιώνα και σήμερα στην Ωλένη.

Η πρώτη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες σε δύσβατη δασική έκταση, στην περιοχή Πανόπουλο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας παραμένει σε εξέλιξη αλλά με πολύ καλύτερη εικόνα, περιορισμένο μέτωπο πλέον και μικρές διάσπαρτες εστίες. Επιχειρούν 89 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Πριν τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά μεταξύ Ωλένης και Πανόπουλου στον Πύργο Ηλείας, λίγο μετά τις 8 το βράδυ ξέσπασε νέο πύρινο μέτωπο, αυτή την φορά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Νέα Καλυβάκια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ηλείας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Οι φόβοι και οι υποψίες όμως ότι μπορεί μέσα στη νύχτα να φέρει αντιμέτωπη την Πυροσβεστική με τυχόν μπαράζ νέων εστιών έθεσε σε επιφυλακή για πυκνές περιπολίες ολόκληρο τον μηχανισμό.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 114 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες στην περιοχή Κεραμειές Κεφαλονιάς. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 114 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

54 πυρκαγιές σε μία ημέρα

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής σήμερα εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 880 πυροσβέστες, 330 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς για Δευτέρα 27 Ιουλίου

Υψηλός θα παραμείνει και αύριο, Δευτέρα, ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, λόγω των ανέμων και των μεγάλων θερμοκρασιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για τις 27 Ιουλίου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 3) στις εξής περιοχές:

  • Αττική, Βοιωτία, Εύβοια
  • Αχαΐα, Ηλεία
  • Ιόνιο
  • Σάμο, Χίο, Ικαρία
  • Δωδεκάνησα

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ