Φωτιά τώρα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό

Μοιραστείτε το:

Φωτιά τώρα – Πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή της φωτιάς δεν υπάρχει κάποιος οικισμός. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσε κατοικημένη περιοχή.

Μεγάλη καταστροφή σε Κορινθία και Ηλεία

Ως προς τα μεγάλα “μέτωπα”, σε Ηλεία και Κορινθία, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, δήλωσε πως η εικόνα βελτιώνεται συνεχώς. “Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα πραγματοποιούν διαβροχή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται δραστικά οι καύσεις σε όλη την περίμετρο της φωτιάς”. Στο Γραμματικό, όπου η φωτιά είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα, επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 34 άτομα που συμμετέχουν σε πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ από αέρος συμβάλλουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.  Στην πυρκαγιά στις Κεχριές, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη, επιχειρούν αυτή την ώρα 300 πυροσβέστες με 86 οχήματα, 185 μέλη πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύλληψη για την φωτιά στο Γραμματικό

Στην σύλληψη ενός ατόμου για την φωτιά στο Γραμματικό της Ηλείας, προχώρησαν στελέχη του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ και κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια. Στο συγκεκριμένο άτομο επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν λειτούργησε το 112;

Κρίσιμα ερωτήματα με αφορμή τις πυρκαγιές που μαίνονται ακόμη στην Κορινθία και την Ηλεία, θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ραγκούση. Τονίζει πως υπήρξαν καταγγελίες για ολιγωρία και ρωτά την κυβέρνηση γιατί δεν λειτούργησε ο αριθμός 112, για την προειδοποίηση των κατοίκων. Αναφέρει συγκεκριμένα: “Τώρα που σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες των ανδρών και των γυναικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κορινθία, έχουμε καθήκον να διατυπώσουμε τα ακόλουθα σοβαρά ερωτήματα που απορρέουν από τις πρόδηλες ολιγωρίες της Κυβέρνησης καθώς και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την έναρξη διακυβέρνησής τους:

1. Γιατί υπήρξε-σύμφωνα με δημόσια διατυπωμένες πληροφορίες και καταγγελίες-κρίσιμη καθυστέρηση στην επέμβαση των εναέριων μέσων-για τουλάχιστον μια ώρα-γεγονός που δεν επέτρεψε την ανακοπή της φωτιάς στο ξεκίνημα της, στις Κεχριές, με τελικό αποτέλεσμα μία μεγάλη καταστροφή τόσο σε δασική έκταση, όσο και σε υποδομές, περιουσίες και καλλιέργειες, έκτασης 33.000 στρεμμάτων;

2. Γιατί δεν λειτούργησε το 112; Ήταν τελικά οι φιέστες για τη δήθεν έναρξη λειτουργίας του 112, μόνον μια ευκαιρία για φθηνού επιπέδου διαφήμιση του Πρωθυπουργού και των συναρμόδιων Υπουργών;”.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ