Ο πρώτος αγώνας με κόσμο στην Ευρώπη είναι γεγονός [vid]

Μοιραστείτε το:

Για πρώτη φορά μετά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και την καραντίνα που επιβλήθηκε σε όλη την Ευρώπη, φίλαθλοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν αγωνιστική δράση από κοντά. Αυτό συνέβη στο Ταλίν. Η Εσθονία διοργανώνει φιλικό τουρνουά εθνικών ομάδων με τις υπόλοιπες χώρες της Βαλτικής, παρουσία τόσο της Λιθουανίας όσο και της Λετονίας. Ο εν λόγω αγώνας που διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουλίου είναι ο πρώτος με φιλάθλους στις εξέδρες.

Περίπου 1.500 φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου, για να δουν από κοντά τις δύο εθνικές ομάδες, οι οποίες προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να διατηρηθούν σε φόρμα και να “δέσουν” εν όψει των παραθύρων του χειμώνα. Αμφότερες μάλιστα παρουσιάζονται με αρκετά από τα αστέρια τους, δεδομένου ότι η Λιθουανία παρατάσσεται με Λούκας Λεκαβίτσιους, Μάριους Γκριγκόνις, Μαρτίνας Γκέμπεν και Ρόκας Γιοκουμπάιτις.

Ανησυχία στον ΠΟΥ για τα κρούσματα στην Ευρώπη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εμφανίστηκε «ανήσυχος» σήμερα για την αναζωπύρωση της πανδημίας της Covid-19 σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπου γενικεύεται η χρήση της μάσκας –όπως στο Λονδίνο και τη Βιέννη– μολονότι η πλέον πληγείσα ήπειρος παραμένει πάντα η Αμερική, με περισσότερα από 8 εκατομμύρια κρούσματα μέχρι σήμερα.

Το Βέλγιο κατέρριψε σήμερα ένα θλιβερό ρεκόρ: ένα κοριτσάκι τριών ετών πέθανε από τον νέο κορονοϊό και έγινε έτσι το νεότερο θύμα στη χώρα αυτή, όπου τα κρούσματα αυξάνονται επίσης. Συνολικά έχουν καταγραφεί 64.847.

Στην Αγγλία, τέθηκε σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματα και τα σούπερ-μάρκετ. Το ίδιο ισχύει επίσης στα σούπερ-μάρκετ της Βιέννης, αλλά επίσης και στα ταχυδρομεία, τις τράπεζες και τα ιατρικά κέντρα της αυστριακής πρωτεύουσας. Αν και κάποιες φορές είναι δύσκολο να καταλάβεις τι λέει ο άλλος όταν μιλάει με καλυμμένο το στόμα, «πρέπει να τη φοράμε για να προστατευόμαστε οι ίδιοι και να προστατεύουμε τους άλλους», είπε η Αλένα Άκτας, μια ταχυδρομική υπάλληλος. Ο Αντρέας Ποσενράιτερ, που έκανε τα ψώνια του σε ένα σούπερ-μάρκετ, υποστήριξε ότι η χρήση μάσκας θα έπρεπε να παραμείνει υποχρεωτική μετά την άρση της καραντίνας. «Ήταν λάθος», σχολίασε.

Νωρίτερα σήμερα, το ευρωπαϊκό παράρτημα του ΠΟΥ κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να παραμείνουν σε εγρήγορση και να προχωρήσουν στην άρση των περιορισμών «με προσοχή». Αν χρειαστεί, να επιβάλουν και πάλι μέτρα. «Η πρόσφατη αναζωπύρωση των κρουσμάτων της Covid-19 σε ορισμένες χώρες, μετά τη χαλάρωση των μέτρων αποστασιοποίησης ασφαλώς και είναι λόγος ανησυχίας», είπε μια εκπρόσωπος του Οργανισμού στο Γαλλικό Πρακτορείο

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ