Κορονοϊός κρούσματα: Εκθετική αύξηση σε Γαλλία και Ισπανία

Η Γαλλία κατέγραψε 1.130 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, σε μια ακόμη ένδειξη ότι ο ρυθμός των μολύνσεων επιταχύνεται εκ νέου, μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Η σημερινή είναι η δεύτερη συναπτή ημέρα που οι νέες μολύνσεις σε 24 ώρες υπερβαίνουν τις 1.000.

Το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν την ανάγκη οι πολίτες να επιδεικνύουν πειθαρχία περιορίζοντας την μη αναγκαία έκθεσή τους, και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες.

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα συνολικά 272.421 κρούσματα της Covid-19 με 2.555 νέες μολύνσεις να καταγράφονται από την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, με τον αριθμό αυτό να περιλαμβάνει άτομα που έχουν αναρρώσει από την ασθένεια, αλλά των οποίων τα τεστ αντισωμάτων πραγματοποιήθηκαν τώρα.

Τις τελευταίες 24 ώρες διαγνώστηκαν 922 νέες λοιμώξεις, ανέφερε το υπουργείο, σε σύγκριση με 971 την προηγούμενη ημέρα.

Η χώρα, αγωνίζεται να περιορίσει μια έκρηξη των νέων εστιών λοιμώξεων που εμφανίστηκαν από τότε που ήρθη η αυστηρή καραντίνα πριν από έναν μήνα.

ΗΠΑ

Οι νέοι, υγιείς ενήλικες, μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να αναρρώσουν πλήρως ακόμη και αν έχουν εμφανίσει ήπια λοίμωξη από την Covid-19, με το ένα πέμπτο από αυτούς τους ασθενείς κάτω των 35 ετών να δηλώνει ότι πέρασαν έως και 21 ημέρες από τη στιγμή που βρέθηκαν θετικοί μέχρι να επανέλθουν στην προτεραία φυσική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, πάνω από τρεις στους δέκα (ποσοστό 35%) δεν είχαν επανέλθει στην προηγούμενη κατάστασή τους, όταν ρωτήθηκαν δύο με τρεις εβδομάδες αφότου βγήκε θετική η πρώτη εξέτασή τους. Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά σε 13 Πολιτείες, σε ενηλίκους που είχαν παρουσιάσει συμπτώματα ήπιας Covid-19.

Ο βήχας, η κούραση και η δύσπνοια ήταν κάποια από τα συμπτώματα που επέμειναν, ακόμη και πολλές εβδομάδες αργότερα.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η ανάρρωση μπορεί να είναι μακρά ακόμη και σε νέους ενήλικους που δεν αντιμετωπίζουν κάποια χρόνια πάθηση. Για αυτό θα πρέπει τα μηνύματα των υγειονομικών αρχών να απευθύνονται και σε εκείνο το μέρος του πληθυσμού που ενδέχεται να μην θεωρεί σοβαρή την ασθένεια.

Από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 25 Ιουνίου κλήθηκε τηλεφωνικά ένα τυχαίο δείγμα θετικών κρουσμάτων. Όλοι οι ερωτηθέντες ήταν άνω των 18 ετών και είχαν βρεθεί θετικοί 14-21 ημέρες πριν συνομιλήσουν μαζί τους οι ειδικοί του CDC. Οι ασθενείς ρωτήθηκαν για τα συμπτώματα που είχαν όταν έκαναν το τεστ, αν η υγεία τους έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα και αν πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα.

Από τους 292 ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα, οι 274 απάντησαν ότι είχαν ένα ή περισσότερα συμπτώματα όταν έκαναν την εξέταση. Από εκείνους που είπαν ότι δεν είχαν επανέλθει ακόμη στην προηγούμενη κατάστασή τους, το 26% ήταν ηλικίας μεταξύ 18-24 ετών, το 32% ήταν μεταξύ 35-49 ετών και το 47% ήταν άνω των 50 ετών.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν η τήρηση των αποστάσεων, το συχνό πλύσιμο των χεριών και η συνεπής και σωστή χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους ώστε να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84449 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*