Κεχριές Κορίνθου: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Εκκενώθηκε κι άλλος οικισμός και μία κατασκήνωση – Γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής [vids & pics]

Μοιραστείτε το:

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας. Μολονότι σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, το πρωί η εικόνα ήταν βελτιωμένη, η ενίσχυση των ανέμων το μεσημέρι, φούντωσε και πάλι τις φλόγες. Η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την προληπτική εκκένωση και έβδομου οικισμού, του Δρασσά, εκτός των έξι που είχαν εκκενωθεί χθες. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης Ranch στο Σοφικό προχώρησαν επίσης σε εκκένωση.

Τα παιδιά της κατασκήνωσης θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ. Μάλιστα, η κατασκήνωση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις της πυρκαγιάς στην Κορίνθια, η κατασκήνωση αποφάσισε για προληπτικούς λόγους την εκκένωση με την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο σε μία ώρα από τώρα, καθώς η εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη».

H πυρκαγιά έχει μέτωπο 30 χιλιομέτρων με δεκάδες εστίες. Παράλληλα, η συνεχόμενη αλλαγή των ανέμων δυσχεραίνουν κατά πολύ την προσπάθεια οριοθέτησής της. Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι τεράστια. Στο σημείο επιχειρούν 268 Πυροσβέστες, 61 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της κοινότητας Αθίκια, Τάσος Μαρίνος, είχε κάνει λόγο για περίπου 10 καμμένα σπίτια. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις Κεχριές, το χωριό Αλαμάνο εκκενώθηκε ξανά. Οι υπόλοιποι έξι οικισμοί που εκκενώθηκαν την Τετάρτη είναι οι Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια και Άγιος Ιωάννης. Επίσης, είχε εκκενωθεί και μία παιδική κατασκήνωση.

Δήμαρχος Κορινθίων: Να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφό του στο υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διότι, όπως εξήγησε, «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη». Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». «Παρ’ ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται», είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, ο κ. Νανόπουλος.


Ο καπνός από τη φωτιά στις Κεχριές έχει καλύψει μέχρι και τον ουρανό στους Μολάους Λακωνίας

Η εκκένωση του χωριού Αλαμάνο για δεύτερη φορά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ