Πέρασαν το πρώτο Crash Test κατά των γκραφίτι οι Ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου αλλά…

Μοιραστείτε το:

Ευκαιρία να αποδείξουν την αντιγκράφιτι βαφή τους, είχαν εχθές οι ζαρντινιέρες των 550 ευρώ και τα παγκάκια με τους Φοίνικες των 5.700 ευρώ δίνοντας ένα αίσθημα ανακούφισης στην πολιτική ηγεσία του Δήμου μετά από την έντονη κριτική που δέχθηκε για το υψηλό του κόστος. Θυμίζουμε ότι η δικαιολογία για το μεγάλο κονδύλι του στολισμού για τον Μεγάλο Περίπατο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης οφείλεται στην “αντικολλητική” μπογιά με την οποία είναι βαμμένα τα παγκάκια και οι ζαρντινιέρες, με πολλούς να διαφωνούν ότι ακόμη κι αυτό δεν δικαιολογεί την μεγάλη διαφορά τιμής .

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, μετά από πορεία στο κέντρο της Αθήνας, οι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με μπογιές στις ζαρντινιέρες, που είναι παρατεταγμένες σε όλη την διαδρομή του Μεγάλου Περίπατου στην οδό Πανεπιστημίου. Είδαμε συνθήματα όπως «Στον δρόμο θα κριθεί το δίκιο», ένα άλλο να σημειώνει «Μπάχαλα παντού» και μια τριλογιά που έγραφε «Αντίσταση», «Εξέγερση», «Ανατροπή» και μάλιστα με μια γλάστρα να έχει πράγματι ανατραπεί πάρα το μεγάλο βάρος της.

Χθες πάντως βγήκαν… μεσάνυκτα τα συνεργία του Δήμου και τα καθάρισαν όλα  με τα ειδικά χημικά καθαριστικά τα γκράφιτι, αν και διαφωνούμε με την διαγραφή του έξυπνου συνθήματος που είχε γραφτεί σε έναν από τους Φοίνικες και αναφερόταν σε στίχο από τραγούδι της αγαπημένης Άλκιστις Πρωτοψάλτη «να μπορούσα στα σύννεφα να ‘χα εγώ βενζινάδικο». Θα έπρεπε να το αφήσουν να μας θυμίζει και την συναυλία της κ.Πρωτοψάλτη από την καρότσα φορτηγού που έκανε τον γύρο της Αθήνα τον καιρό του lock down

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: «Μετά την βεβήλωση του μνημείου των νεκρών της Μαρφίν, επόμενη «επαναστατική» πράξη ο βανδαλισμός του αστικού εξοπλισμού του Μεγάλου Περιπάτου. Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Αθήνα. Υ.Γ. Οι ζαρντινιέρες καθάρισαν».

Μπορεί οι ζαρντινιέρες να καθάρισαν, αλλά μην κρίση που έρχεται το φθινόπωρο, την ύφεση και την εκτόξευση της ανεργίας, δεν διαφαίνεται η Αθήνα να “καθαρίζει” τόσο εύκολα από τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις, όσα νομοσχέδια κατά των συγκεντρώσεων και να ψηφίσει η κυβέρνηση όπως κάνει αυτή την ώρα στην Βουλή

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ