Κορονοϊός Γώγος: Αν συνεχιστεί η κατάσταση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων

Μοιραστείτε το:

Στα αρνητικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή, τη στιγμή στα σύνορα της χώρας αναφέρθηκε την Τετάρτη ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκφράζοντας την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στις Βαλκανικές χώρες.

Ο καθηγητής είπε πως «αν η επιδημιολογική καμπύλη συνεχιστεί θα έχουμε θέμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων», τονίζοντας δε, πως «οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες», ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτήν τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα, τόνισε ο κ. Γώγος. Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας.

Αναφορικά με τα πανηγύρια που γίνονται στη χώρα, ο Χαράλαμπος Γώγος υποστήριξε ότι είτε θα πρέπει να απαγορευτούν είτε να γίνονται με επιτήρηση και με βάση τις οδηγίες.

Τέλος, για τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν από την ανακοίνωση του ΠΟΥ, ο καθηγητής είπε ότι ο ιός όντως μεταδίδεται και από τον αέρα, την ώρα όπου παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας.

Σύψας: Θέμα χρόνου να έχουμε το μεγάλο ατύχημα

«Καμπανάκι» για τα εισαγόμενα κρούσματα από τα βόρεια σύνορα της χώρας έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας. «Το πρόβλημα είναι ο Προμαχώνας, είναι τα βόρεια σύνορα μας όπου βράζει η επιδημία. Αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σύψας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, ο τουρισμός έχει τα ρίσκα του. Ωστόσο από την ημέρα που άνοιξαν τα σύνορα μας μέχρι σήμερα που είχαμε περίπου 450 νέα κρούσματα είχαμε περίπου και 120 κρούσματα σε Έλληνες πολίτες για τα οποία δεν ξέρουμε από πού ήρθαν. Τα λεγόμενα «ορφανά». Δεν έχουν σχέση με ταξίδια, ούτε με τουρίστες άρα έχουμε και διασπορά στην κοινότητα. «Ο ιός είναι εδώ περιμένει τα λάθη μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα πανηγύρια και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες αναρωτήθηκε πως θα νιώσουν οι διοργανωτές αν αρρωστήσουν 10 άτομα από αυτή την εκδήλωση ή πεθάνει κάποιος προσθέτοντας πως «Για μένα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι θέμα χρόνου να έχουμε το μεγάλο ατύχημα δηλαδή ξαφνικά μια συρροή δεκάδων ή εκατοντάδων κρουσμάτων μετά από ένα τέτοιο γεγονός υπερμετάδοσης. Παίζουμε με την φωτιά. Δεν είναι θέμα αν θα γίνει. Θα γίνει αν συνεχίσουμε έτσι».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ