Η δασκάλα Mary Kay Letourneau πέθανε στην αγκαλιά του 13χρονου μαθητή που βίασε

Μοιραστείτε το:

Η Mary Kay Letourneau, η καθηγήτρια που το 1997 είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ενός 13χρονου μαθητή τον οποίο στη συνέχεια παντρεύτηκε, πέθανε σε ηλικία 58 ετών. Έδινε μάχη με τον καρκίνο για έξι μήνες, πριν πεθάνει. Tην είδηση επιβεβαίωσε ο πρώην δικηγόρος της, ο οποίος ανέφερε ότι η Letourneau έφυγε από τη ζωή αιφνιδιαστικά. Σύμφωνα με ανάρτηση του στις τελευταίες της στιγμές η οικογένειά της ήταν δίπλα της, όπως και ο Vili Fualaau, πρώην μαθητής της και πρώην σύζυγός της, ο οποίος δεν έλειψε λεπτό από το πλευρό της τον τελευταίο μήνα της ζωής της.

Η υπόθεση της καθηγήτριας από το Σιάτλ των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Το 1997 η Mary Kay Letourneau, ήδη παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών, ήταν 34 χρονών και δούλευε ως δασκάλα σε σχολείο της Ουάσινγκτον. Ο μαθητής που βίασε και στη συνέχεια παντρεύτηκε ήταν μόλις 13 ετών. Στο δικαστήριο δήλωσε ένοχη για την κατηγορία του βιασμού. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι δεν γνώριζε ότι το να κάνει σεξ με ένα αγόρι ήταν παράνομο.

Στη φυλακή έμεινε για επτά χρόνια. Πριν ολοκληρώσει η έκτιση της ποινής, γέννησε το παιδί του 13χρονου. Μόλις αποφυλακίστηκε, η Letourneau και ο Fualaau παντρεύτηκαν. Αργότερα απέκτησαν και δεύτερο παιδί.

Η Letourneau και ο Fualaau με τις δύο κόρες τους.

«Βγήκε από την φυλακή και της ζήτησα αμέσως να με παντρευτεί. Ήξερα ότι τα παιδιά μου θα έχουν και τα δύο παιδιά τους στο σπίτι, κάτι το οποίο δεν είχα εγώ, και ήθελα να ζήσουν αυτή την εμπειρία», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο Fualaau το 2018.

Η καθηγήτρια μόλις είχε γεννήσει ένα από τα δύο παιδιά του Fualaau

Το 2017 ο Fualaau, μετά από 12 χρόνια γάμου, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Οι λόγοι του διαζυγίου τους παραμένουν άγνωστοι.

Η Letourneau μεγάλωσε ως καθολική και ήταν κόρη του συντηρητικού Ρεπουμπλικάνου μέλους του Κογκρέσου, John G. Schmitz. Η καριέρα του πατέρα της διακόπηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Το γεγονός ότι η κόρη του είχε γεννήσει δύο παιδιά εκτός γάμου, έστρεψε όλη την δημοσιότητα και στον πατέρα, του οποίου η πορεία δέχτηκε σοβαρά πλήγματα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ