Τσεχία σύγκρουση τρένων: Πληροφορίες για 2 νεκρούς και τουλάχιστον 30 τραυματίες [pics]

Μοιραστείτε το:

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν στη βορειοδυτική Τσεχία, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας. Το δυστύχημα σημειώθηκε ανάμεσα στο Πέρνινκ, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από τη Γερμανία, και το Νόβε Χάμρι, στην περιοχή του Κάρλοβι Βάρι. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο CTK τα δύο τρένα συγκρούστηκαν σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τον σταθμό του Πέρνινκ. Το ένα κατευθυνόταν στο Γιοχανγκεόργκενστατ στη Γερμανία.

Οι γερμανικές υπηρεσίες βοηθούν τους Τσέχους διασώστες να μεταφέρουν τους τραυματίες από το σημείο του δυστυχήματος, σε μια λοφώδη, δασώδη περιοχή. Οι διασώστες δεν γνωρίζουν ακόμη τον ακριβή αριθμό τραυματιών. Ο τσεχικός Τύπος σημειώνει ότι όσοι δεν τραυματίστηκαν φεύγουν με τα πόδια κατά μήκος της γραμμής, μέσα στο δάσος. Πρόκειται για ένα πολύ απρόσιτο έδαφος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιθεώρησης Σιδηροδρόμων, το ατύχημα συνέβη μεταξύ του σταθμού Nové Hamry και του σταθμού μεταφοράς Pernink. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί. Η Επιθεώρηση Σιδηροδρόμων «θα διερευνήσει τα αίτια και τις περιστάσεις της έκτακτης ανάγκης στον τόπο της εμφάνισής της», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Το ατύχημα συνέβη στις 3:10 μ.μ. «Η επιβατική αμαξοστοιχία Os 17110 (Κάτω Κάρλοβι Βάρι κάτω – Johanngeorgenstadt) συγκρούστηκε με την επιβατική αμαξοστοιχία Os 17113 (Johanngeorgenstadt – Karlovy Vary κάτω n.)», σημειώνει ανακοίνωσε η Επιθεώρηση Σιδηροδρόμων Τσεχίας.

«Η Επιθεώρηση Σιδηροδρόμων θα διερευνήσει τα αίτια και τις περιστάσεις της έκτακτης ανάγκης στον τόπο της εμφάνισής της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Επιθεωρητή Σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Περιφερειακού Νοσοκομείου του Κάρλοβυ Βάρυ, Βλάδσλαβ Ποντράκ, το νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ