Τουρκικά πλοία πλέουν νότια της Κρήτης – Συναγερμός στην Αθήνα

Μοιραστείτε το:

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, πραγματοποιώντας «πολεμικά παιχνίδια» ή καλύτερα παιχνίδια νεύρων. Αυτή τη φορά κινείται στα νότια της Κρήτης και έχει προκαλέσει την αντίδραση της Αθήνας που παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις τους. Ειδικότερα, και όπως αναφέρει το militaire.gr, από το Σάββατο η Τουρκία έχει αυξήσει την παρουσία της και την πίεση αυξάνοντας την ναυτική της παρουσία σε περιοχές νότια της Κρήτης, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας η παρουσία αυτή ενισχύθηκε περαιτέρω, προκαλώντας κινητοποίηση στην Αθήνα που αποφάσισε την αποστολή ναυτικών μονάδων. Υπάρχει ετοιμότητα και στην ΠΑ σε επίπεδα υψηλότερα απ΄ ότι συνήθως.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ αυτό που έχει προκαλέσει την «κατάσταση αυξημένης παρακολούθησης» λόγω των μονάδων του τουρκικού ναυτικού, είναι ότι δεν πρόκειται για κάποια εκπαιδευτική δραστηριότητα. Επιπλέον δεν πρέπει να παραβλέπουμε, ότι αυτές τις ώρες στην Άγκυρα τα νεύρα είναι τεντωμένα. Οι εξελίξεις στην Λιβύη με την απόλυτη καταστροφή αντιαεροπορικών συστημάτων τους που είχαν μεταφέρει εκεί, έχει προκαλέσει τεράστιο εκνευρισμό στο καθεστώς Ερντογάν . Το πλήγμα στην εικόνα των «δυνατών τουρκικών ΕΔ» είναι βαρύ, ενώ στην Άγκυρα ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν ποιος και με τι τους βομβάρδισε και αυτό επιτείνει τον εκνευρισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ΥΠΕΘΑ η κατάσταση παρακολουθείται από την ηγεσία με ψυχραιμία και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχηγοί παρακολούθησαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από το ΕΘΚΕΠΙΧ.

Προκλήσεις και από Τσαβούσογλου

«Δεν μάσησε τα λόγια του» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ακόμα και κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ στην Τουρκία. Ο κ. Τσαβούσογλου άδραξε και πάλι την ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι μαζί με άλλες χώρες υπέγραψε συμφωνίες αποκλείοντας την Τουρκία: «Ήθελαν να φυλακίσουν την Τουρκία στην περιοχή μάλιστα των χωρικών μας υδάτων. Επειδή δεν έλαβαν υπόψη τις προειδοποιήσεις μας κάναμε τα βήματά μας. Για να μην αυξηθεί η ένταση από εδώ και πέρα είπαμε ότι θα δείξουμε ελαστικότητα σε κάποια θέματα. Ο Πρόεδρός μας το είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά. Είμαστε υπέρ της συνέχισης του διαλόγου». Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ