Super League κορονοϊός: Τεστ σε όλους πριν από κάθε αγώνα

Μοιραστείτε το:

Σε τεστ για τον covid-19 θα υποβάλλονται υποχρεωτικά όλοι οι εμπλεκόμενοι στα ματς της Superleague πριν την έναρξή τους. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο που αναρτήθηκε στο gov.gr, οι παίκτες, τα τεχνικά επιτελεία, οι αξιωματούχοι, αλλά και το προσωπικό των ομάδων θα υποβάλλονται στον απαραίτητο έλεγχο πριν από κάθε αναμέτρηση. Όπως αναφέρεται στο πρωτόκολλο:

“Πριν την έναρξη των αγώνων, όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι αξιωματούχοι αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας, θα πρέπει να εξεταστούν εκ νέου για τον COVID – 19. Προϋπόθεση για την έναρξη των αγώνων, είναι η διενέργεια των εξετάσεων και ειδικώς του μοριακού τεστ (real time RT-PCR).

Η διενέργεια των εξετάσεων και ειδικά του μοριακού τεστ (real time RT-PCR) είναι υποχρεωτική μία φορά την εβδομάδα για τους ποδοσφαιριστές, τους αξιωματούχους αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας, ενώ ιδανικά, τα τεστ θα πρέπει να πραγματοποιούνται όσο το δυνατό πιο κοντά στην ημέρα τέλεσης του αγώνα.

Οι γιατροί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του αρχείου των εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί για λογαριασμό της Π.Α.Ε. και να τα προσκομίσουν στη Διοργανώτρια Αρχή. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, σε περίπτωση θετικού κρούσματος ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμόδιων φορέων για θέματα υγείας, ενώ σε περίπτωση αρνητικού κρούσματος θα μπορούν να λάβουν μέρος στους αγώνες”.

Τι προέβλεπε το υγειονομικό πρωτόκολλο για κρούσμα κορονοϊού σε ομάδα

Σε περίπτωση που πρόκειται για ασυμπτωματικό ποδοσφαιριστή, τίθεται σε καραντίνα και η επιστροφή του στη δραστηριότητα γίνεται εφόσον πληρούνται τρεις προϋποθέσεις:

α) έχουν περάσει επτά μέρες από την επιβεβαίωση του κρούσματος

β) έχει δυο αρνητικά δείγματα με τουλάχιστον 24 ώρες απόσταση μεταξύ τους και

γ) δεν έχει εμφανίσει σε αυτό το διάστημα κανένα σύμπτωμα.

Σε περίπτωση που πρόκειται για ποδοσφαιριστή με συμπτώματα, μπαίνει επίσης σε καραντίνα και επιστρέφει εφόσον πληρούνται τέσσερις προϋποθέσεις:

α) είναι απύρετος για τρεις μέρες

β) δεν έχει συμπτώματα αναπνευστικά ή αίσθημα κόπωσης

γ) έχει δυο αρνητικά δείγματα με τουλάχιστον 24 ώρες απόσταση και

δ) έχει υποβληθεί σε ειδικό έλεγχο από καρδιολόγο.

Εφόσον το κρούσμα αφορά παίκτη, η υπόλοιπη ομάδα (όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του) μπαίνει σε άμεση καραντίνα 48 ωρών σε προκαθορισμένο χώρο (π.χ. ξενοδοχείο). Στο διάστημα αυτό οι ποδοσφαιριστές μπορούν να προπονούνται μεταξύ τους.

Σε περίπτωση πρόσφατου αγώνα, δεν θα τίθεται σε καραντίνα η αντίπαλη ομάδα, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ενεργητική επιτήρηση των ποδοσφαιριστών της με καθημερινή θερμομέτρηση.

Η καραντίνα της ομάδας στην οποία εντοπίστηκε το κρούσμα λήγει ανάλογα με τη δυνατότητα πραγματοποίησης εργαστηριακού ελέγχου, είτε σε 48 ώρες (με δυο τεστ), είτε σε πέντε μέρες (με ένα τεστ), είτε σε επτά μέρες (αν δεν υπάρχει η δυνατότητα μοριακού ελέγχου).

Τέλος, αν το κρούσμα αφορά σε μέλος τεχνικού, προπονητικού ή διοικητικού επιτελείου που έχει βρεθεί θετικός ή έχει συμπτώματα, τίθεται σε καραντίνα στην οικεία του και όλοι οι υπόλοιποι σε καθεστώς ενεργητικής επιτήρησης με καθημερινή θερμομέτρηση.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ