Κορονοϊός Αιδηψός: Σέρβος τουρίστας με covid-19 πήγε στο νοσοκομείο με ταξί

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός σήμανε στις Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το απόγευμα της Τρίτης (7/7) επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία, στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα άνδρα περίπου 50, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους έστειλαν στο Νοσοκομείο Λαμίας (μαζί με τη γυναίκα του), με ταξί. Όπως αναφέρει το lamiareport.gr φθάνοντας λοιπόν στο Νοσοκομείο Λαμίας, τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από covid-19.

Ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του ταξίδεψαν από τη Βαλκανική χώρα στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων στις 4 Ιουλίου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού. Όπως ήταν φυσικό από την Πολιτική Προστασία και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού του ταξιτζή που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάζεται που θα νοσηλευτεί το περιστατικό, που όπως σημειώσαμε παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά ήπια, της ασθένειας. Η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική.

Τα σημερινά (7/7) κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 27, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3589 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (60.0% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων: Αναλυτικότερα: – δεκατέσσερα (14) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, – τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα (προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο) – τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης – τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής – ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης – ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς – ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας. Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ