Φώφη Γεννηματά: Ψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Μοιραστείτε το:

Το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος το μεσημέρι παρουσία της Φώφης Γεννηματά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πως «με την καθοριστική παρέμβασή μας, αλλάξαμε ριζικά το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που απαγόρευε, ουσιαστικά, τις διαδηλώσεις. Ήθελε ανοιχτό το κέντρο αλλά οδοφράγματα στις πορείες».

Υπογράμμισε πως είναι «άλλο ρύθμιση και κανόνες και άλλο κατάργηση συνταγματικών δικαιωμάτων, που για μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Από τις θεσμικές εγγυήσεις, κερδισμένοι είναι οι πολίτες». Τόνισε ακόμη ότι «η μετωπική σύγκρουση που στήθηκε και στο θέμα αυτό θα οδηγούσε σε νέες βίαιες συγκρούσεις στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας». «Ψηφίζουμε επί της αρχής το νέο πια νομοσχέδιο και παλεύουμε για περαιτέρω βελτίωση. Δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό», υπογράμμισε.

«”Γαλάζια” κανονικότητα σημαίνει πελατειακό κράτος, αδιαφάνεια»

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης από τη ΝΔ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σχολίασε πως «γαλάζια» κανονικότητα σημαίνει: πελατειακό κράτος, αδιαφάνεια. Τράπεζες που στηρίζουν τους ισχυρούς και όχι τους μικρομεσαίους, για τους εργαζόμενους μισή δουλειά, μισός μισθός, για τους αγρότες αδιαφορία, για τις συντάξεις νέα καθυστέρηση. Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, ανάχωμα στη συντήρηση, ασπίδα για τη Δημοκρατία, στήριγμα στην κοινωνία».

«Πίσω από τα φώτα της ράμπας»

Σε έκτακτη διαδικτυακή ενημέρωση, το Κίνημα Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα ενημερωτικό κείμενο 22 σημείων, υπό τον τίτλο «Πίσω από τα φώτα της ράμπας». Αφορά τομείς της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, οι οποίοι προσδιορίστηκαν από τον Χρήστο Πρωτόπαπα και τους τομεάρχες του κόμματος.

Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι, παρά την επικοινωνιακή υπεροχή του κυβερνώντος κόμματος, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και προσδιορίζεται από την εφαρμογή συντηρητικών πολιτικών, με ταυτόχρονη προσπάθεια διαμόρφωσης πελατειακού κράτους. «Μέχρι την έναρξη της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθούσε ανάλογη συντηρητική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας, διευκρινίζοντας ότι δεν ταυτίζει το κυβερνών κόμμα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά διαπιστώνονται ίδιες συντηρητικές πολιτικές, κυρίως στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική. «Με την οικονομική διαχείριση που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνονται οι ανισότητες, δέχεται πλήγματα η μεσαία τάξη, ενώ για το Υπερταμείο δεν έχει αλλάξει τίποτα», υποστηρίζουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεσμεύτηκαν ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί η εναλλακτική πρόταση του κόμματος για την ανάκαμψη της οικονομίας και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, οι κ.κ, Πρωτόπαπας και Χρηστίδης υπογράμμισαν, ότι καταγράφονται σημάδια ανοδικής τάσης του ΚΙΝΑΛ, αλλά αυτό δεν αρκεί και η προσπάθειά του είναι προσπάθεια διαρκείας. «Έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αντιλαμβάνονται τι έγινε στα 4,5 χρόνια κυβέρνησής του κι αποστασιοποιούνται. Έτσι γίνεται. Περνάμε από μια ενδιάμεση φάση και οφείλουμε να τους πείσουμε».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ