Βατόπουλος κορονοϊός: Τέλος τα πανηγύρια γιατί υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης [vid]

Μοιραστείτε το:

Την ανησυχία του και τον προβληματισμό του εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μετά τις εικόνες συγχρωτισμού σε πανηγύρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται με τα σταγονίδια και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερμετάδοσης ότι ο κόσμος συνωστίζεται και είναι μπερδεμένος. «Τα έχουμε ξαναπεί. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ακόμα και ένα κρούσμα να υπάρχει μπορούν να δημιουργθούν εκατοντάδες άλλα κρούσματα, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να τεθεί θέμα απαγόρευσης των πανηγυριών.

Όσο για τη μετάδοση του ιού με τον αέρα, ανέφερε ότι υπάρχει μια επιστημονική συζήτηση που αφορά το πόσο μακριά πάνε τα σταγονίδια του ιού και πως εξαρτάται και από τις συνθήκες πχ. με τον ανεμιστήρα μπορεί να πάνε πολύ μακριά. Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος συστήνει πως πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και να φοράμε μάσκα. «Μπορεί να μην είναι αρεστή αλλά αυτή είναι η κατάσταση και αυτό πρέπει να κάνουμε» ενώ αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Σερβίας που ήταν μια χώρα που δεν είχε πολλά κρούσματα και μέσα σε 2-3 μέρες έχουν τεράστιο πρόβλημα το οποίο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε χώρα. Επιπλέον, ερωτηθείς για τις θεωρίες συνωμοσίες κάποιων ανθρώπων σχετικά με τον ιό, ανέφερε πως κάποιοι πιστεύουν στις συνωμοσίες και ότι δεν υπάρχει ο ιός. «Είναι λογικό οι άνθρωποι να μην θέλουν να πιστέψουν ένα κίνδυνο ο οποίος δεν είναι ορατός». Αναφορικά με το δεύτερο κύμα κορωνοϊου ο ίδιος επεσήμανε πως δεν είναι δεδομένο ότι θα έχουμε δεύτερο κύμα στην Ελλάδα και πως όσο καλύτερα συμπεριφερόμαστε τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα αυτή.

Αλίαρτος: Το αδιαχώρητο σε γλέντι, χωρίς μέτρα για τον κορονοϊό

Έντονος συνωστισμός παρατηρήθηκε στην Αλίαρτο σε γλέντι που έγινε το Σάββατο το βράδυ, παρουσία βουλευτών, αλλά και του δημάρχου Λειβαδιάς. Πρόκειται για εκδήλωση του αθλητικού ομίλου Υψηλάντη με καλεσμένη την λαϊκή τραγουδίστρια Γιώτα Γρίβα.

Το θέμα είναι ότι, οι διοργανωτές δεν μπήκαν καν στο κόπο να εξασφαλίσουν τα προβλεπόμενα για την προστασία των συμμετεχόντων από τον κορονοϊό, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Δηλαδή, να κρατήσουν αποστάσεις στα τραπέζια και να μην συνωστίζονται στη πίστα. Μάλιστα, έκαναν ακριβώς το αντίθετο, δημοσιεύοντας και το σχετικό φωτογραφικό υλικό στην σελίδα του Α.Ο συλλόγου Υψηλάντη στο Facebook με αποτέλεσμα να δεχθούν ουκ ολίγα επικριτικά σχόλια.

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στην εκδήλωση, όπου δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις και όπου τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ήταν, ο δήμαρχος Λιβαδειάς Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κουτσούμπας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου και άλλοι.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας

Ο δήμαρχος Λειβαδιάς Ιωάννης Ταγκαλέγκας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ