Πορτοφολάδες στο Μετρό: 45 προσαγωγές από την Αστυνομία – Χτυπούσαν και στον ηλεκτρικό [vid]

Μοιραστείτε το:

Πορτοφολάδες στο μετρό αλλά και σε άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας αλλά και περιφερειακών γειτονιών με εμπορικά κέντρα και πολύ συχνά τα καταστήματα, δρούσαν ανενόχλητοι επί μήνες.

Μετά από αξιολόγηση των καταγγελιών και χρήση στοιχείων από τις κάμερες κυκλοφορίας η αστυνομία χαρτογράφησε πιθανούς υπόπτους.

Έτσι από νωρίς  το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, που κατηγορούνται ότι κλέβουν πορτοφόλια και διάφορα τιμαλφή από επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και από πελάτες εμπορικών καταστημάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, έως αυτήν την ώρα έχουν προσαχθεί περισσότεροι από 45 δράστες, η πλειονότητα των οποίων είναι από Ρουμανία και Αλβανία.

Το κύκλωμα πορτοφολάδων έχει παρελθόν

Το κύκλωμα όμως έχει παρελθόν. Όπως είχε αποκλαυφθεί το 2017 σε δικογραφία αστυνομικοί εντόπιζαν πορτοφολάδες στο Μετρό αλλά δεν τους συνελάμβαναν και αρκούνταν σε νουθεσίες ότι «αν τους πιάσουν ξανά θα τους πάνε στο δικαστήριο».

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της δικογραφίας τότε που είχε εποκαλύψει στο Βήμα ο Δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος είναι είναι στιχομυθίες μίας γυναίκας, μέλους της συμμορίας με οργανωτικό ρόλο, που αναφέρεται σε σύλληψή της –τον Απρίλιο του 2017- από αστυνομικούς του Τμήματος Ακρόπολης και οι οποίοι την άφησαν ελεύθερη πιθανόν γιατί ήθελαν ν αποφύγουν τον …κόπο του σχηματισμού σχετικής δικογραφίας.

Ακόμη σε άλλες συνομιλίες τα μέλη της συμμορίας φαίνονται να έχουν επαφές με φρουρούς του Μετρό (ιδιωτικούς ή ανδρες της ΕΛ.ΑΣ) που μάλιστα εκφράζουν την ανησυχία τους γιατί δεν πληρώνονται για τις πληροφορίες που παρέχουν. Και οι οποίοι μάλιστα ζητούν επαφή με τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας.

Σημαντικό τμήμα της δικογραφίας για πάνω από 700 κλπές πορτοφολιών στο υπο διερεύνηση κύκλωμα, αφορούσε συνομιλίες δύο δικηγόρων με μέλη της συμμορίας όπου προχωρούν σε μεθοδεύσεις ώστε οι κλέφτες των πορτοφολιών να αποκτήσουν άδειες εργασίας και να εμφανίζουν πιθανόν ψεύτικες διευθύνσεις κατοικίας ώστε να έχουν θετική μεταχείριση στα δικαστήρια. Μάλιστα στον δικαστικό φάκελο έχουν ενταχθεί συνομιλίες όπου γίνεται λόγο για «κλεφτρόνια που βγάζουν άδειες εργασίας ώστε να παρουσιάζουν …έξοδα»

Επίσης σε στιχομυθία οι δικηγόροι φέρεται να ζητούν χρήματα από τους κλέφτες των πορτοφολιών για να προχωρήσουν σε «λαδώματα» στην Εισαγγελία.

Σε ειδικό σημείο της δικογραφίας ζητείται η περαιτέρω εξέταση του ρόλου των συγκεκριμένων νομικών.

Εντυπωσιακές τέλος είναι και οι υποκλαπείσες αναφορές μιας γυναίκας, μέλους του κυκλώματος κλοπής πορτοφολιών, η οποία αναφέρεται στην αποφυγή μιας σύλληψης. Συμπληρώνοντας ότι «εμείς δεν κάνουμε τίποτα κακό κι ο Θεός ξέρει την δουλειά Του» . Να δούμε αν ο… Θεός προστατεύει το κύκλωμα και αυτή τη φορά.

Πολλές φορές περιστατικά έχουν καταγραφεί ακόμα.και από κινητά επιβατών  (πηγή βίντεο trapezounta.gr)

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ