Κύκλωμα εκβιαστών: Στη φυλακή τα πρώτα μέλη της σπείρας – Ανάμεσα τους και ένας αστυνομικός

Μοιραστείτε το:

Υπό δρακόντεια μέτρα απολογήθηκαν στα δικαστήρια του Πειραιά πέντε από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών. Οι τρεις από αυτούς ανάμεσα τους κι ένας αστυνομικός, πήραν το δρόμο για τις φυλακές ενώ οι δύο είναι πλέον ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αύριο αναμένεται να απολογηθούν οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες, ανάμεσα τους κι ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος.

Τα μέλη του κυκλώματος προχωρούσαν σε εκβιάσεις καταστηματαρχών, ξυλοδαρμούς, αγοραπωλησίες όπλων και επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Πολλές φορές τοποθετούσαν σε καταστήματα δικά τους μέλη ως «φύλακες», οι οποίοι επενέβαιναν σε πιθανές φασαρίες και ενημέρωναν τον αρχηγό και τους επικεφαλής των υποομάδων τους για όσα διαδραματίζονταν στο κατάστημα.  Σε όσα καταστήματα η εγκληματική οργάνωση απαιτούσε την τοποθέτηση «φυλάκων», οι ιδιοκτήτες τους κατέβαλλαν εκβιαστικά χρήματα για την «προστασία» των επιχειρήσεών τους.

Ανάμεσα στους εκφοβισμούς ήταν και η τοποθέτηση οστεοφυλακίων έξω από σπίτια για να στείλουν το «μήνυμα» που θέλουν. Εκτός από τους εκβιασμούς, τους ξυλοδαρμούς και τους εμπρησμούς, κάποια από τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν και στα ναρκωτικά. Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών τους συνομιλιών, στα ναρκωτικά αναφέρονται ως: «σκληρό», «κουφέτο», «σιντί», «γλυκάκι», «λουκούμια», «χάπια», «κομμάτι», «βράχο», «βρώμα», «πέτρα».

Τα μέλη είχαν συνεχώς στην κατοχή τους πυροβόλα όπλα. Δεν δίσταζαν να τραβάνε πιστόλια ακόμα και στη μέση του δρόμου και μάλιστα να περηφανεύονται γι΄ αυτό όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης. Ο φερόμενος αρχηγός σε συνομιλία του περιγράφει ένα άγριο περιστατικό που συνέβη έξω από μπαρ στο Αιγάλεω.
«Τραβάω εγώ το πιστόλι, μπήκε στην μέση ο … πήγα να τον σκοτώσω. Έφυγε τρέχοντας ο μικρός. Κάτι μπουνίδια, ξάπλα του δώσαμε και κάτι σουτ με τον … τον κάναμε άλογο».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ