Θαλάσσια Μπάνια: Σε 48 ώρες 9 πνιγμοί λουομένων σε ελληνικές παραλίες

Μοιραστείτε το:

Οι πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες, δίνουν το «παρών» στην ειδησεογραφία. Είναι προβληματικό σε μία χώρα που περιβρέχεται από θάλασσα να πνίγονται άνθρωποι που κάνουν μπάνιο. Πόσο μάλλον όταν είναι ενήλικες. Δεν μπορούν όλοι αυτοί οι πνιγμοί να αποδίδονται αποκλειστικά και μόνο σε παθήσεις άλλες ή σε άλλου είδους συμπτώσεις. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία από το Λιμενικό, βρήκαν το θάνατο την ώρα που κολυμπούσαν 3 γυναίκες και 6 άνδρες, οι πέντε εξ αυτών άνω των 70 ετών.

Οι αιτίες συνήθως σχετίζονται με το ότι, αν και «ναυτικός λαός», οι Έλληνες δεν γνωρίζουν επαρκώς κολύμπι, ενώ αγνοούν τους βασικούς κανόνες για ασφαλή κολύμβηση. Εν προκειμένω τα 8 άτομα είναι ελληνικής καταγωγής, καθώς μια γυναίκα δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα. Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων, ότι εντοπίστηκε από ιδιώτη, πτώμα γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, μέσα στη θάλασσα στην περιοχή «Αλμυρίδα» Χανίων.

Οι υπόλοιποι πνιγμοί έλαβαν χώρα στις εξής περιοχές:
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή Μπενιτσών  Κέρκυρας, 83χρονη. Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

  • Από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ν. Τρίγλιας του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, επίσης 82χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
  • Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας για την ανάσυρση 73χρονου από τη θαλάσσια περιοχή Βραυβρώνα, έχοντας τις αισθήσεις του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  • Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, το πρωί, από τη θαλάσσια περιοχή «Αγριλέζα» της δημοτικής ενότητας Δηλεσίου, 84χρονος. Στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

  • Στη θαλάσσια περιοχή Πάχης Μεγάρων, 63χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Στο «Αττικόν» νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  • Το βράδυ του Σαββάτου 59χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Πευκιάς Ξυλοκάστρου. Στο νοσοκομείο Κορίνθου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  • Τέλος την Παρασκευή χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από ελεύθερη παραλία στην περιοχή «Μύτικα» Πρέβεζας, 77χρονη. Την ίδια ημέρα 65χρονος ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Αμπελική» Σκοπέλου χωρίς τις αισθήσεις του.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ