Σταμάτης Μαλέλης ΚΙΝΑΛ: “Κατάπτυστο” το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Μοιραστείτε το:

Ο δημοσιογράφος και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που έχει οριστεί από την Φώφη Γεννηματά, υπεύθυνος Γραμματέας Επικοινωνίας, δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στη στάση του κόμματός στη Βουλή για το επίμαχο νομοσχέδιο. “Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων είναι κατάπτυστο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το ΚΙΝΑΛ, του οποίου είμαι μέλος της ΚΠΕ, συζητά… βελτιώσεις . Όχι!” δηλώνει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ποιοι ψήφισαν επί της αρχής

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ψηφίστηκε επί της αρχής πριν από λίγες ημέρες, στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.  Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, κατά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ επιφυλάχθηκαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης. Το νομοσχέδιο προγραμματίζεται να εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουλίου, και να τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη 9 Ιουλίου. Το ΚΚΕ αναμένεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Χρυσοχοΐδης: Τί υφίστανται οι πολίτες

Μιλώντας στη Βουλή, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε πως είναι έτοιμος να συζητήσει βελτιώσεις προκειμένου να το ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ. “Όλοι όσοι σήμερα αρνούνται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο και ανεύθυνα το χαρακτηρίζουν όπως το χαρακτηρίζουν μπορούν να μας πουν τι προτείνουν; Μόνο το ΚΙΝΑΛ προτείνει. Οι υπόλοιποι τι θέλουν; Να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν; Οι πολίτες θεωρούν ότι είναι καλή η σημερινή κατάσταση; Τι θα πείτε στα εκατομμύρια πολιτών, ιδίως στην Αθήνα, που πηγαίνουν στις δουλειές τους και υφίστανται όσα υφίστανται σήμερα; Θα τους πείτε ότι θα συνεχίσουν να τα υφίστανται;” αναρωτήθηκε.

Ραγκούσης: Διάταγμα της Χούντας επανέρχεται

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης, τόνισε πως “ούτε η χούντα δεν προέβλεπε φυλάκιση ενός έτους για συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση”. “Αφού είστε τόσο περήφανος γι’ αυτό το νομοσχέδιο κ. Χρυσοχοΐδη, δεχτείτε να διεξαχθεί με τους δικούς σας όρους και με του δημοσιογράφους που εσείς θα επιλέξετε μια δημόσια συζήτηση – επιπλέον των Κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων – σε οποιοδήποτε κανάλι και να δει ο ελληνικός λαός ποια είναι η πραγματικότητα, ποια είναι η αλήθεια γι’ αυτό το νομοσχέδιο. Τολμάτε; Αποδείξτε ότι δεν έχει γίνει απλή μεταφορά στη δημοτική γλώσσα του νομοθετικού διατάγματος της χούντας μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο. Δε μπορείτε γιατί δώσαμε στη δημοσιότητα λέξη προς λέξη την αντιγραφή σε καθοριστικά άρθρα του νομοσχεδίου” είπε.

Τόνισε ότι η αστυνομία αποκτά το δικαίωμα να απαγορεύει συγκεντρώσεις και ότι σκοπός αυτού του νομοσχεδίου είναι “να ποινικοποιηθεί για πρώτη φορά το συνταγματικά αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων να συνέρχονται, να διεκδικούν ότι εκείνοι νομίζουν ότι πρέπει να διεκδικήσουν. Αφοπλίζει τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους νέους από το μόνο όπλο τους παρέχει το Σύνταγμα και είναι η δυνατότητα τους να διαδηλώνουν, να κινητοποιούνται, να λένε ελεύθερα και δημοκρατικά τη γνώμη τους”.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ