Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Τουρκία γκρέμισε όλες τις παγίδες που της έστησαν στην Αν. Μεσόγειο

Μοιραστείτε το:

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: “Η Τουρκία κατέστρεψε όλες τις παγίδες που της είχαν στήσει στην Ανατολική Μεσόγειο“. Τόνισε πως η Τουρκία έχει πεποίθηση στις δυνάμεις της όσον αφορά τα ενεργειακά και ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη επενδυτών. “Η ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης αντανακλάται στις ενεργειακές επενδύσεις μας. Γκρεμίσαμε όλες τις παγίδες που είχαν στήσει στην χώρα μας, στην Ανατολική Μεσόγειο και σύντομα θα ξεκινήσουμε την λειτουργία του πρώτου αντιδραστήρα στο Ακούγιου (πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας) το 2023″.

“Όσο η Τουρκία μεγαλώνει και αναπτύσσεται, οι ενεργειακές ανάγκες της θα μεγαλώνουν” ανέφερε και πρόσθεσε πως έχουν κατασκευαστεί μέσα σε 18 χρόνια, 52 υδροηλεκτρικά εργοστάσια, στην περιοχή. “Αυτή είναι καθαρή ενέργεια. Κάνουμε την δύναμη του νερού, ηλεκτρική ενέργεια” σημείωσε. Ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία βρίσκεται στην 13η θέση στον κόσμο, όσον αφορά την πράσινη ενέργεια και στην 6η μεταξύ των ευρωπαϊκών.

Επίθεση στην ΕΕ: “Εσείς θα χάσετε!”

Ο τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση και στην ΕΕ, για τον τουριστικό αποκλεισμό λόγω κορονοϊού. Όπως γράφει το Sigmalive, ο Ερντογάν διεμήνυσε: “Εάν εμείς θα χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε δέκα!”. Και πρόσθεσε: “H EE ενώ άνοιξε τις πόρτες της σε χώρες που οι υποδομές τους από την οικονομία μέχρι τη δημοκρατία είναι σαθρές, άφησε την Τουρκία απέξω κι αυτό είναι ένα σημάδι ανησυχητικό. Αλλά ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν θα γίνουν εμπόδιο στους δημοκρατικούς και οικονομικούς στόχους της Τουρκίας. Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε 5, εσείς θα χάσετε 10!”.

Τόνισε ότι η Τουρκία αποδείχθηκε ασυναγώνιστη διεθνώς στον τομέα της υγείας και του τουρισμού μετά την πανδημία και κάλεσε τη Γερμανία να προβεί σε θετικά βήματα απέναντι στην Τουρκία. “Ειδικά στον τομέα του τουρισμού και της υγείας δεν γνωρίζουμε κανένα άλλο έθνος να μπορεί να μας συναγωνιστεί σε κάθε τομέα. .Και στη Γερμανία αυτή τη στιγμή μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Τουρισμού έχουμε πει ότι αναμένουμε θετικά βήματα στο θέμα αυτό”, ανέφερε ο τουρκος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από Hurriyet και Sigmalive 

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ