Νότιγχαμ Φόρεστ: Νεκρός σε λίμνη πρώην ποδοσφαιριστής των «κόκκινων»

Μοιραστείτε το:

Νεκρός βρέθηκε στη λίμνη Keowee της Νότιας Καρολίνα, ένας πρώην παίκτης των ακαδημιών της Νότιγχαμ Φόρεστ, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.
Πρόκειται για τον 24χρονο Ντέρικ Ότιμ, ο οποίος και είχε αποχωρήσει από τον σύλλογο για τις ΗΠΑ, όπου και συνδύαζε το ποδόσφαιρο με τις σπουδές του στο Xavier University.

Η μοίρα του έπαιξε όμως άσχημο παιχνίδι και έτσι έχασε τη ζωή του πολύ νέος, βυθίζοντας στη θλίψη την αγγλική ομάδα, η οποία και έκανε σχετική ανάρτηση στα social media. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η λίμνη Keowee, θεωρείται από τις πιο φονικές στον κόσμο, με 32 ανθρώπους να έχουν βρεθεί νεκροί σε αυτή, τα τελευταία 25 χρόνια.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ (αγγλικά: Nottingham Forest) είναι αγγλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος από το Νότιγχαμ. Ο σύλλογος αγωνίζεται στις κατηγορίες του συστήματος ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων Αγγλίας. Κορυφαίες επιτυχίες της υπήρξαν οι δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στις σεζόν 1978-1979 και 1979-1980

Έδρα του συλλόγου, που ιδρύθηκε το 1865, είναι το Σίτι Γκράουντ (City Ground) στην πόλη του Νότιγχαμ, χωρητικότητας 30.600 θεατών. Τα παρατσούκλια του είναι «The Reds» από τις κόκκινες φανέλες που φορά και «Forest». Το όνομα της ομάδας προήλθε στο όνομα του πρώτου γηπέδου της, το «Forest Recreation Ground», στο οποίο σήμερα διοργανώνεται μια ετήσια εμπορική έκθεση χήνας, η «Nottingham Goose Fair». Εξάλλου το δάσος του Νότιγχαμ είναι διάσημο από τη δράση του Ρομπέν των Δασών.

Η ομάδα συχνά αναφέρεται απλά «Forest» αλλά δεν πρέπει να συγχέεται με μια παλιότερη ερασιτεχνική ομάδα, την Forest F.C., η οποία είναι πιο γνωστή ως «The Wanderers F.C.». Επίσης, λανθασμένη είναι η συντόμευση «Notts Forest» που αναγράφεται από κάποιους, διότι το Notts αφορά όλη την επαρχία του Nottinghamshire -από όπου και ο σύλλογος Νοτς Κάουντι (Notts County)- κι όχι την πόλη του Νότιγχαμ. Η σωστή συντόμευση είναι Nott’m Forest.

Το πρώτο γήπεδο της Φόρεστ ήταν το Forest Recreation Ground, από το οποίο προήλθε και η ονομασία του συλλόγου. Το 1898 μετακόμισε στο Σίτι Γκράουντ (City Ground), το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Meadow Lane, το γήπεδο της συμπολίτισσας Νοτς Κάουντι σε απόσταση 330 γιαρδών!

Η παλιότερη κερκίδα, η κεντρική έχει χωρητικότητα 5.708 θεατών. Σχεδιάζεται να επεκταθεί εφόσον επανέλθει ο σύλλογος στην Πρέμιερ Λιγκ. Η νεότερη κερκίδα η Trent End κτίστηκε το 1994 και χωράει 7.500 θεατές. Οι θεατές των αντιπάλων ομάδων συνήθως φιλοξενούνται στην εξέδρα Bridgford End, που χωρά από 5.150 ως 7.720 άτομα ανάλογα με την επικινδυνότητα του αγώνα. Η μεγαλύτερη κερκίδα ονομαζόταν Executive Stand αλλά μετονομάστηκε σε Brian Clough Stand, προς τιμήν του μάνατζερ που έβγαλε τη Νοτ. Φόρεστ από την αφάνεια. Η χωρητικότητά της είναι 10.000 θεατών.

Μαζί με τη γωνιακή κερκίδα “Capital One Corner» η συνολική χωρητικότητα του σταδίου είναι 30.602 άτομα καθιστώντας το Σίτι Γκράουντ ένα από τα επτά μεγαλύτερα στάδια των μικρών κατηγοριών του αγγλικού πρωταθλήματος. Τα τελευταία χρόνια όρο η Φόρεστ συγκεντρώνει κατά μέσο 20 ως 24 χιλιάδες φιλάθλους. Η μεγαλύτερη προσέλευση τη σεζόν 2006-07 ήταν 27.875 θεατές. Τελευταία υπάρχουν σκέψεις να κτιστεί νέο γήπεδο στην περιοχή Κλίφτον (Clifton).

Στις 7 Μαΐου 2007 το Σίτι Γκράουντ φιλοξένησε τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας Γυναικών μεταξύ της Άρσεναλ και της Τσάρλτον Αθλέτικ. Ήταν η πρώτη φορά που ο τελικός διεξήχθη εκτός Λονδίνου και στον αγώνα σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων σε γυναικείο ποδοσφαιρικό αγώνα με 24.000 θεατές.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ