Λίβερπουλ Κλοπ: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ ότι ο Πεπ είναι ο καλύτερος προπονητής της εποχής μας»

Μοιραστείτε το:

Λίβερπουλ Κλοπ: Ο Γερμανός, μάλιστα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει πως ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο τα τελευταία χρόνια.  «Σέβομαι πολύ τη δουλειά που κάνει ο Πεπ. Όταν συναντιόμαστε, θέλω να τον νικήσω, αλλά δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ ότι, κατά τη γνώμη μου, είναι ο καλύτερος προπονητής της εποχής μας. Δεν είναι ότι δεν έχω αυτοπεποίθηση, είναι ότι αναγνωρίζω την πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Κλοπ μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC. Κλοπ και Γκουαρδιόλα είχαν τεθεί αντιμέτωποι στη Μπούντεσλιγκα και πια οι κόντρες του μεταφέρθηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ. «Δεν θυμάμαι πια καν πόσες φορές τον έχω αντιμετωπίσει. Σίγουρα τρεις ή τέσσερις στη Γερμανία όταν η διαφορά των ομάδων μας ήταν μεγάλη» συμπλήρωσε ο τεχνικός της Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ Πρωτάθλημα: Και μαθηματικά εξασφάλισε την κούπα η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Η νίκη της Τσέλσι με 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής της Premier League, έστεψε τους «κόκκινους» πρωταθλητές Αγγλίας επτά στροφές πριν από το φινάλε της σεζόν (86 βαθμούς έχει η ομάδα του Κλοπ έναντι 63 της δεύτερης Σίτι, διαφορά που δεν καλύπτεται στο υπόλοιπο της περιόδου). Δείτε τα στγμιότυπα:

Έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει 7 αγωνιστικές πριν το φινάλε, ξεπερνώντας τις Γιουνάιτεντ (2000-2001) και Μάντσεστερ Σίτι (2017-2018), που το είχαν καταφέρει πέντε αγωνιστικές πριν τελειώσει η σεζόν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία χθες (24/06) είχε διαλύσει με 4-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «Άνφιλντ» περίμενε το σημερινό ντέρμπι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 31ης ημέρας. Ήθελε «γκέλα» της Σίτι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», κάτι που συνέβη, καθώς οι «πολίτες» ηττήθηκαν από την Τσέλσι, που «καιγόταν» περισσότερο για το «τρίποντο», έτσι ώστε να αυξήσει στο +5 τη διαφορά της από τους διώκτες της στη μάχη για την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Ο Πούλισιτς έδωσε το προβάδισμα στους Λονδρέζους στο πρώτο μέρος, αλλά με απευθείας φάουλ του Ντε Μπράιν το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα έφτασε στην ισοφάριση στις αρχές του β΄ μέρους. Στο 78΄ ο Γουίλιαν «έγραψε» το 2-1 με πέναλτι, σε φάση που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Φερναντίνιο της Σίτι. Με το σφύριγμα της λήξης στο Μερσεϊσάιντ ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για τον 19ο τίτλο της Λίβερπουλ (απέχει, πλέον, έναν πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία βρίσκεται στην κορυφή).

Πανηγύρια οπαδών αφιέρωση και δάκρυα Κλοπ 

Συγκινημένος  ο Γιούργκεν Κλοπ  συγκλόνισε τον κόσμο της Λίβερπουλ, λίγη ώρα μετά την μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος της Premier League.

Ο Γερμανός προπονητής εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και ξέσπασε σε δάκρυα ευτυχίας για το σπουδαίο κατόρθωμα, έχοντας στο διπλανό παράθυρο τον Κένι Νταλγκλίς, στον οποίο και αφιέρωσε τον τίτλο από κοινού με την έτερη δόξα του συλλόγου, Στίβεν Τζέραρντ.

2014 και ο εμβληματικός αρχηγός Στίβεν Τζέραρντ με ένα γλίστρημα μένει χωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή Αγγλίας στην καριέρα του. Χθες ο Κλοπ του αφιέρωσε τον τίτλο για αυτόν τον λόγο

«Είναι μια μίξη της ιστορίας του κλαμπ, βρήκαμε τον τρόπο να γράψουμε τη δική μας ιστορία και αυτό μας έδωσε πολλή δύναμη. Η ατμόσφαιρα μέσα και γύρω από την ομάδα, η ένταση με την οποία ζει ο καθένας το ποδόσφαιρο και από κει και πέρα κάναμε καλή δουλειά να κρατήσουμε τους παίκτες και να φέρουμε όσους ήρθαν. Είναι όλοι νικητές, δίχως να έχουν κερδίσει κάτι στο παρελθόν. Είναι εδώ και μπορούμε να νικάμε όλοι μαζί από δω και στο εξής».

«Είναι απίστευτο. Είναι πολλά παραπάνω από όσα θεωρούσα πιθανά. Είμαι εντελώς συγκλονισμένος. Ξέραμε δύο χρόνια νωρίτερα που είχαμε κάνει μια καλή σεζόν αλλά τερματίσαμε 4οι πως μας έλειπε η συνέπεια. Πρέπει να δουλεύεις πάνω σε αυτό, να δημιουργήσεις και να πείσεις τον κόσμο πως καταφέραμε αυτό που καταφέραμε».

Την ίδια ώρα οι οπαδοί της Λίβερπουλ το «έκαψαν» στους δρόμους του λιμανιού

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ