Κύμα κακοκαιρίας: Σφοδρές καταιγίδες σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Ζημιές και προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων [vids &pics]

Μοιραστείτε το:

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας: Ισχυρή βροχόπτωση με κεραυνούς, σημειώνεται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα, με τους δρόμους της πόλης να έχουν μετατραπεί σε “ποτάμια”, σύμφωνα με το τοπικό Thessnews.gr. H κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία, ενώ από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και πτώσεις δέντρων.

Στον δήμο Ευόσμου – Κορδελιού η Πυροσβεστική δέχτηκε μέχρι στιγμής 10 κλήσεις για πτώσεις δέντρων στην περιοχή. Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Περιφερειακό στο ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ. Ειδικότερα, για αδιευκρίνιστους λόγους ένα φορτηγό εξετράπη της πορείας του στην Εγνατία Οδό. Το όχημα βρίσκεται πάνω σε στροφή, στο ύψος των Νταμαριών, στη δεξιά λωρίδα του δρόμου.

Φωτογραφίες από τo πρακτορείο Eurokinissi

Υπό βροχή γίνεται και η επιστροφή των εκδρομέων. Σύμφωνα με το Thessnews, αυξημένη είναι η κίνηση στη Μουδανιών στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη από τον Άγιο Παύλο μέχρι και το Ν. Ρύσιο. Μποτιλιάρισμα σημειώνεται στο ύψος της Ηράκλειας και του Λακκώματος, αλλά και στη Λεωφ. Θεσσαλονίκης Μηχανιώνας, στο ύψος της Περαίας.

Σοβαρά προβλήματα σε περιοχές του Κιλελέρ

Επίσης, σοβαρά προβλήματα, αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου Κιλελέρ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνιση τους χθες και βρίσκονται σε εξέλιξη. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ η αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη δήλωσε από τα καιρικά φαινόμενα όπως το χαλάζι, τη βροχή και τους ανέμους έχουν καταστραφεί σκεπές από ποιμνιοστάσια της περιοχής, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες, βιομηχανική τομάτα και δενδροκαλλιέργειες. Σύμφωνα με την κ. Χλιάπη, οι ζημιές έχουν προκληθεί σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων και μη εκτάσεων.

Προβλήματα και στην Πάτρα

Σφοδρή κακοκαιρία και στην Πάτρα  όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε Οβρυά, Δεμένικα, Σαραβάλι, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ο μεγάλος όγκος νερού, έχει σχηματίσει λίμνες σε δρόμους και σε σημεία κάτω από γέφυρες, σύμφωνα με το Tempo24.gr. Και στην Πάτρα, η βροχόπτωση είναι έντονη, ενώ επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι κάτοικοι, είχαν καθαριστεί τα φρεάτια, όμως δεν είχαν απομακρυνθεί τα υλικά με αποτέλεσμα τα φερτά να τα “κλείσουν” πάλι. Υπό βροχή και με δυσκολίες γίνεται και σε αυτή την περιοχή η επιστροφή των εκδρομέων.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ