Κικίλιας: Στο Ρέθυμνο του γύρισαν την πλάτη, στα Χανιά τον υποδέχθηκαν με πανό διαμαρτυρίας

Μπορεί ο Βασίλης Κικίλιας να εμφανίζεται ως ένας από τους πιο δημοφιλής υπουργούς της κυβέρνησης στις διάφορες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, στο χώρο της υγείας όμως και στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Κρήτης, η εικόνα είναι διαφορετική.
Όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Ρεθύμνου οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα του …γύρισαν την πλάτη, ενώ στα Χανιά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου υποδέχτηκαν τον Βασίλη Κικίλια με πανό διαμαρτυρίας

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βαρδής Γεωργιακάκης παρά το γεγονός ότι έχει ενισχυθεί το νοσοκομείο με 70 άτομα το τελευταίο διάστημα οι ελλείψεις παραμένουν τεράστιες καθώς μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό το ποσοστό των κενών ανέρχεται στο 40%, ενώ περίπου 300 άτομα εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στο Νοσοκομείο έφθασαν με αφορμή την επίσκεψη Κικίλια και ο υπουργός Βασίλης Διγαλάκης και οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης .

Όπως γράφουν τα Χανιώτικα νέα, ακολούθησε συνάντηση του Υπουργού με τη Διοικηση, εκπροσώπους των εργαζομένων, βουλευτές κ.ά. στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Η συνάντηση ήταν κλειστή για τους δημοσιογράφους. Κατα την άφιξή του στο νοσοκομείο ο κ.Κικιλιας είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τους συγκεντρωμένους επικουρικούς, συμβασιούχους του ΟΑΕΔ και καθαρίστριες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που εργάζονται στο Νοσοκομείο και ζητούν να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό καθώς καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. Τη δυσαρέσκεια των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ προκάλεσε το γεγονός ότι είναι η μόνη ομάδα συμβασιούχων που δεν επιτράπηκε η εκπροσώπησή τους στη συνάντηση στο αμφιθέατρο.

Η επίσκεψη στο Ρέθυμνο

Με την άφιξη του Βασίλη Κικίλια στο νοσηλευτικό ίδρυμα σύμφωνα με το Neakriti.gr γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου του γύρισαν την πλάτη σε μια κίνηση διαμαρτυρίας.Ο υπουργός έφτασε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο για συνάντηση με την παρουσία της διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη, του βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Ανδρέα Ξανθού και άλλων.Τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι συσσωρευμένα το τελευταίο διάστημα με το προσωπικό να κάνει λόγο για έναν καθημερινό αγώνα διαρκείας για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 81661 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*