Ρόδος: Σε απομόνωση οι Σουηδοί τουρίστες που έφτασαν κατ’ εξαίρεση – Περιμένουν τα αποτελέσματα των τεστ

Μοιραστείτε το:

Σε ξενοδοχείο βρίσκονται απομονωμένοι οι Σουηδοί τουρίστες που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, το μεσημέρι της Πέμπτης. Η συγκεκριμένη πτήση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων καθώς υπάρχει απαγόρευση απευθείας πτήσεων από τη Σουηδία. Συγκεκριμένα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία η Ελλάδα δεν άνοιξε τα σύνορα της. Σύμφωνα με NOTAM που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) «επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και την Σουηδία». Ο λόγος είναι η επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Σουηδία.

Όπως, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Τσαρασλιάς στη Δημοκρατική της Ρόδου όλοι οι επιβάτες της ειδικής πτήσης της TUI Nordic υπεβλήθησαν σε τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα. Οι Σουηδοί τουρίστες δεν  μπορούν να βγουν για 48 ώρες από το ξενοδοχείο τους. Εάν δεν βρεθούν θετικοί στον Covid-19 θα μπορέσουν να απολαύσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο.

«Ακόμη και εάν βρεθεί ένα κρούσμα μελλοντικά, θα απομονωθεί. Είμαστε έτοιμοι να το διαχειριστούμε. Δεν είναι λογικό να περιμένουμε να μην υπάρξουν κρούσματα. Γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να… λειτουργήσουμε συντονισμένα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Τουρισμού είχε δώσει άδεια ειδικού σκοπού για την πτήση, καθότι εντός θα βρίσκονταν στελέχη της TUI και Σουηδοί δημοσιογράφοι. «Ο λόγος που έγινε αυτό είναι ότι η TUI  δεσμεύθηκε στον Υπουργό Τουρισμού ότι θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την τουριστική κίνηση στην περιοχή. Δεσμεύτηκαν ότι θα φέρουν 2,5 εκατ. Τουρίστες στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό επέβαιναν στη συγκεκριμένη πτήση και δημοσιογράφοι. Υπήρχαν βέβαια και επιβάτες, όπως διαπιστώσαμε», λέει ο αντιδήμαρχος του νησιού.

Η ευθύνη του τουρισμού

«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ίδιοι αγωνιούν εάν η χώρα μας τους δέχεται. Θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα και την αυθεντική φιλοξενία. Εμείς αντίστοιχα, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας, ζούμε από τον τουρισμό και στηριζόμαστε σε αυτόν. Ο τουρισμός είναι μία υπόθεση που αφορά τους Ροδίτες άμεσα».

Πολλοί κλάδοι οι οποίοι εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό αντιμετωπίζουν πρόβλημα και χρειάζεται να επικρατήσει ψυχραιμία και να υπάρξει άψογος επαγγελματισμός ώστε να μετριαστούν οι απώλειες, τόνισε ο κ. Ταρασλιάς, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Οφείλουμε όλοι να συμπεριφερθούμε στους επισκέπτες μας με τον τρόπο που αρμόζει και ταυτόχρονα να τηρούμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Αν το κάνουμε αυτό με ευλάβεια, τότε θα μπορέσουμε να εξιστορήσουμε τις συνέπειες που υπάρχουν στις οικονομία του τόπου μας λόγω της κρίσης της πανδημίας. Πολλές επαγγελματικές ομάδες υποφέρουν και όχι μόνο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν, καθώς δεν διαθέτουν κεφάλαια κίνησης… Μεταξύ αυτών και οι επιχειρήσεις που έχουν άμεση ή έμμεση εξάρτηση από τον τουρισμό, όπως οι προμηθευτές. Πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και να σταματήσουν οι κορώνες… Το μέλλον της περιοχής μας και της οικονομίας μας εξαρτάται από τον τουρισμό».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ