Pornhub: Πάνω από 1 εκατομμύριο υπογραφές για να κλείσει – Κατηγορείται για βίντεο βιασμού

Μοιραστείτε το:

Διαδικτυακή πρωτοβουλία κάνει το γύρο του διαδικτύου και καλεί τους πολίτες να καταδικάσουν τη δράση του Pornhub, το οποίο κατηγορείται ότι επωφελήθηκε από τη δημοσιοποίηση βίντεο βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που έχουν υπογράψει, ζητώντας να κλείσει η ιστοσελίδα καθώς και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματά τους.

Το ψήφισμα ξεκίνησε από μια ομάδα, με όνομα “Exodus Cry in the US”, αλλά έχει υποστηρικτές και από ακτιβιστικές οργανώσεις παγκοσμίως. «Πρόκειται για μια εταιρεία που εισπράττει εκατομμύρια σε έσοδα από διαφημίσεις και συνδρομές, αλλά δεν διαθέτει ένα αποτελεσματικό σύστημα επαλήθευσης τόσο της ηλικίας του επισκέπτη όσο και της συγκατάθεση αυτών που εμφανίζονται στο πορνογραφικό περιεχόμενο που φιλοξενεί» δήλωσε η ιδρυτής της Exodus Cry, Laila Mickelwait.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι το γεγονός πως η κατηγορία “teen” είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στην πλατφόρμα, υποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι τα βίντεο που αναρτώνται να ελέγχονται αν έχουν δημοσιοποιηθεί νόμιμα.

Όσοι κατηγορούν την ιστοσελίδα στιγματίζουν την ανεπάρκεια της εταιρείας να διασφαλίσει το περιεχόμενο όλων των βίντεο που δημοσιεύονται. Παλαιότερα  η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για δημοσιοποίηση βίντεο βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης.

Oι καταγγελίες για παράνομο υλικό

Το Pornhub αποτελεί τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου. Μόνο το 2019, η συνολική επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας ξεπέρασε τα 42 δισεκατομμύρια. Δεν έχει ουσιαστικούς περιορισμούς ηλικίας και βασίζεται στα έσοδα που εισπράττει μέσω των διαφημίσεων αλλά και των παραγωγών ταινιών πορνογραφικού περιεχομένου.

Τον Οκτώβρη του 2019 ένα κορίτσι 15 ετών εξαφανίστηκε στη Φλόριντα. Λίγες μέρες αργότερα εντοπίστηκε, όμως στο μεσοδιάστημα, βίντεο στα οποία είχε καταγραφεί ο βιασμός της δημοσιεύθηκαν στο Pornhub αλλά και σε λοιπές σελίδες αντίστοιχου περιεχομένου. Το περιεχόμενο τελικά αφαιρέθηκε, ενώ ο άντρας ο οποίος κατηγορείται για βιασμό αναμένεται να δικαστεί. Τον Φεβρουάριο το BBC δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο το βίντεο ενός 14χρονου κοριτσιού, θύμα βιασμού, κυκλοφόρησε επίσης στην ιστοσελίδα. Μετά από μια μακροχρόνια δικαστική μάχη για την αφαίρεσή του, το βίντεο τελικά αποσύρθηκε.

Το Pornhub δεν δέχεται τις κατηγορίες και διατείνεται ότι διαθέτει αυστηρές δικλείδες ασφαλείας στην περίπτωση δημοσιοποίησης παράνομου περιεχομένου.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ