Κορονοϊός κρούσματα: Θετική στον ιό μια κάτοικος της Ραφήνας – Σε ιχνηλάτηση των επαφών της προχωρά ο ΕΟΔΥ

Μοιραστείτε το:

Χθες το βράδυ εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας . Πρόκειται για ασθενή, κάτοικο της περιοχής , ο οποίος εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη απολύμανση του χώρου, ενώ ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα του ιού εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: 1 στις Σέρρες, 1 στην Κοζάνη, 7 στην Ξάνθη, 3 στη Λάρισα, 1 στον Έβρο, 1 στην Πιερία, 1 στην Κάρπαθο και τα 13 εισαγόμενα.

 Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορoνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 03 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 28, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3486 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (50.0% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων)».

Συναγερμός για Σουηδέζα που βρέθηκε θετική και έσπασε την καραντίνα

Πέντε ήταν τα εισαγόμενα κρούσματα του νέου κορονοϊού, που ανιχνεύθηκαν στα πρώτα 1.400 μοριακά τεστ, από τα συνολικά 5.889 που έγιναν, στους επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις γυναίκες από τη Σουηδία, τη Σερβία και τη Ρουμανία βρέθηκαν θετικές στον ιό, όπως και ένα ζευγάρι Ελλήνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα από τη Σουηδία δεν τήρησε την 24ωρη αυτοαπομόνωση, που προβλέπεται μετά το τεστ στο οποίο υπεβλήθη και εντοπίστηκε να κάνει βόλτες στην Αθήνα.

Από την άλλη, η γυναίκα από τη Σερβία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό ανάμεσα σε 66 μοριακά τεστ που έγιναν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Την ίδια ώρα, πάνω από το 20% των τεστ που έγιναν σε επιβάτες πτήσεων, στην αυλαία των εναέριων μεταφορών και στα 27 αεροδρόμια της χώρας, ήταν αρνητικό. Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα από το υπόλοιπο 80%, προκειμένου οι υγειονομικές Αρχές να έχουν μια σαφή εικόνα για να εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα μας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ