Ελβετία: Φύλακας ζωολογικού κήπου τραυματίστηκε θανάσιμα από τίγρη Σιβηρίας

Μοιραστείτε το:

Μία φύλακας του ζωολογικού κήπου της Ζυρίχης τραυματίστηκε θανάσιμα από τίγρη, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου. Μετά το μεσημέρι, η υπηρεσία επείγουσας ανάγκης του κήπου πληροφορήθηκε ότι μία φύλακας είχε δεχθεί επίθεση από τίγρη της Σιβηρίας εντός του κλουβιού που προορίζεται για τα ζώα αυτά. Ομάδα φυλάκων έφθασε αμέσως επί τόπου και κατόρθωσε να προσελκύσει το ζώο προς τον εξωτερικό χώρο.

Τραυματισμένη, η φύλακας, 55 ετών, δε μπόρεσε να ανακτήσει τις αισθήσεις της και πέθανε στο σημείο της επίθεσης. Ερευνα θα διαπιστώσει πώς συνέβη το περιστατικό και “για ποιον λόγο η φύλακας βρισκόταν εντός του κλουβιού ταυτόχρονα με το ζώο”.

Η τίγρης της Σιβηρίας

Η Τίγρη της Σιβηρίας (Panthera tigris altaica), γνωστή και ως Τίγρη του Αμούρ είναι πληθυσμός τίγρης που απαντά στην Άπω Ανατολή της Σιβηρίας, κυρίως στην Οροσειρά Σιχοτέ-Αλίν. Το υποείδος αυτό έχει χαμηλό επίπεδο γενετικής ποικιλομορφίας, πιθανώς λόγω της παρελθοντικής και πρόσφατης μείωσης του πληθυσμού του.

Kατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων αιλουροειδών που υπήρξαν ποτέ. Έχουν παχιά γούνα, ανοικτόχρωμη χρυσαφί απόχρωση και λιγότερες ρίγες. Τα αρσενικά μπορούν να φτάσουν ως τα τρεισήμισι μέτρα σε μήκος και τα 350 κιλά σε βάρος. Η τίγρη της Σιβηρίας θεωρείται ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση, με τις πρωταρχικές απειλές για την «επιβίωσή του στην άγρια ​​φύση να είναι η λαθροθηρία και η απώλεια οικοτόπων από την εντατική υλοτόμηση και ανάπτυξη. Σχεδόν όλες οι άγριες τίγρεις της Σιβηρίας ζουν στη νοτιοανατολική γωνία της Ρωσίας στην οροσειρά Sikhote-Alin ανατολικά του ποταμού Αμούρ (река Аму́р, ρέκα Αμούρ) ή Χέιλονγκ Γιανγκ (κινεζικά: 黑龙江) ή Σαχαλιγιάν Ουλά (μαύρος ποταμός στη γλώσσα Μαντσού). Ο πληθυσμός τούς στην άγρια φύση εκτιμάται σε περίπου 350-450 τίγρεις ενώ γίνονται εντατικές προσπάθειες για την αποκατάσταση του φυσικό τούς περιβάλλον.

Η τίγρη της Σιβηρίας έχει αναπτύξει μερικές φυσικές προσαρμογές για να αντέχει το κρύο κλίμα του βιότοπό της, όπως ένα παχύ στρώμα λίπους και μια πολύ πυκνή γούνα. Είναι πιο απαλό και με λιγότερες σκοτεινές ρίγες σε σύγκριση με άλλες τίγρεις. Έχει ένα κίτρινο ή κοκκινωπό δέρμα με σκοτεινές, στενές και ευρέως διαχωρισμένες σκούρες καφέ ρίγες. Το στήθος, η κοιλιά, τα εσωτερικά άκρα και η περιοχή γύρω από το λαιμό είναι λευκά.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ