Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η οικονομία τρομάζει τους Έλληνες

Μοιραστείτε το:

Οι έλληνες ανησυχούν για την οικονομία και δεν θέλουν πρόωρες εκλογές: Αυτά είναι τα κυρίαρχα στοιχεία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για«το Βήμα της Κυριακής». Συγκεκριμένα, ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, 4 στους 10 πολίτες απάντησαν ότι θεωρούν την οικονομία. Την ανεργία ανέφερε το 16%, την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κοροναϊού το 14%, το προσφυγικό – μεταναστευτικό το 9% και την εξωτερική πολιτική το 7%.

Στο ερώτημα για το κατά πόσο η χώρα κινείται στη σωστή πορεία, το 53% απαντά καταφατικά και το 36% προς τη λάθος.

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συμπληρώνει έναν χρόνο διακυβέρνησης, οι πολίτες δηλώνουν στην πλειοψηφία τους ικανοποιημένοι από το έργο και τους χειρισμούς της.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με σχεδόν 18 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜΕΡΑ25 με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Δημοφιλίες

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου απολαμβάνει την έγκριση από το 54%, ενώ το 28% εξέφρασε αρνητική άποψη.

Στους πολιτικούς αρχηγούς, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 63% θετικές γνώμες και ακολουθούν: Γεννηματά 43%, Τσίπρας 35%, Κουτσούμπας 35%, Βαρουφάκης 24% και Βελόπουλος 17%.

Αξιολόγηση

Στην ερώτηση για το «ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι στιγμής ο Κ. Μητσοτάκης, το 63% απάντησε θετική και το 29% αρνητική.

Το 55% εμφανίζεται να έχει θετική εντύπωση για το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 33% αρνητική.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ