Alpha Bank: Αναστάτωση σε πελάτες – Λαμβάνουν SMS για κωδικούς συναλλαγών μέσω e-banking

Μοιραστείτε το:

Ανάστατοι είναι αρκετοί πελάτες της Alpha Bank, οι οποίοι το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2020, έλαβαν στο κινητό τους μηνύματα sms, προκειμένου να αλλάξουν τους κωδικούς τους στο e-banking της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πηγές της Alpha Bank δηλώνουν ότι είναι θέμα «τεχνικής φύσεως» και ειδικότερα για αστοχία στο λογισμικό του συστήματος που αποστέλλει ομαδικά sms. «Έχει τρελαθεί το σύστημα» λένε χαρακτηριστικά. Διαβεβαιώνουν ότι δεν υφίσταται ζήτημα κυβερνοεπίθεσης στα συστήματα της τράπεζας και επισημαίνουν κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα χρήματα, αλλά και τα προσωπικά δεδομένα των πελατών.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πρόκειται για «ανάσυρση» παλιών ανενεργών κωδικών οι οποίοι δεν σχετίζονται με τους λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας καθώς είναι ανενεργοί. Μάλιστα ήταν τόσα πολλά τα περιστατικά σε διάφορες περιοχές της χώρας, που οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν ούτε με το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας.

Το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα χρήστες του e – banking της Alpha Bank είναι το εξής: «myAlpha Code: **** EIΣOΔOΣ ΣTO e-banking. O KΩΔIKOΣ MIAΣ XPHΣHΣ ΘA ΠAPAMEINEI ENEPΓOΣ ΓIA TA EΠOMENA 5’». Πηγές από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, επισημαίνουν ότι δεν πρέπει κανείς από όσους έλαβαν το sms να αλλάξει τους κωδικούς του για την περίπτωση που όντως αποδειχθεί ότι πρόκειται για cyber attack και προσπάθεια «phising» (δόλιου «ψαρέματος» κωδικών).

Σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονταν στα SMS πως έγιναν συναλλαγές, ακόμη και εκατοντάδων ευρώ! Όπως είναι λογικό, οι πελάτες που είδαν μηνύματα με συναλλαγές που… δεν έκαναν ποτέ, έπαθαν σοκ.

Δεκάδες είναι και οι αναρτήσεις στο Twitter, με χρήστες που διαπιστώνουν το ίδιο πρόβλημα. Οι περισσότεροι λαμβάνουν μηνύματα για είσοδο στο e-banking του λογαριασμού τους, ενώ όσοι επιχειρούν να επικοινωνήσουν με τον τηλεφωνικό αριθμό εξυπηρέτησης, αυτός φαίνεται πως έχει καταρρεύσει.

Άλλοι σημειώνουν πως διαπιστώνουν πρόβλημα και στην προσπάθεια ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς δεν λαμβάνουν τον κωδικό ασφαλείας για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους.


«Θέλω να πληρώσω κάτι λογαριασμούς και δεν μου στέλνει SMS για επαλήθευση» σημειώνει κάποιος χρήστης για την προσπάθειά του να κάνει πληρωμή διαδικτυακά μέσω Alpha Bank.
Κάποιοι παρατηρούν πως λαμβάνουν μηνύματα που αφορούν σε παλιότερες συναλλαγές τους μέσω της Alpha Bank. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι μοιάζουν καθησυχαστικοί, αφού αυτό δείχνει πως πρόκειται για βλάβη και όχι για κυβερνοεπίθεση.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ