Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 2020: «Όποιος θέλει θα μάθει γιατί η Ριζούπολη έμεινε στην Ιστορία», λέει η Θύρα 7

Μοιραστείτε το:

Την αντίδρασή της εκφράζει η Θύρα 7, στις πληροφορίες ότι η ΕΠΟ φέρεται να επιλέγει το γήπεδο της Ριζούπολης προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, στις 26 Ιουλίου 2020, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Οι οργανωμένοι οπαδοί των ερυθρολεύκων στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και εμμέσως υπενθυμίζουν τα όσα είχαν γίνει στο ίδιο γήπεδο το 2003.

«Μαθαίνουμε λοιπόν ότι οι υπάλληλοι Μελισσανίδη και Σαββίδη, που διοικούν την ΕΠΟ,αποφασίζουν να γίνει ο τελικός στη Ριζούπολη, 100 μέτρα από το γήπεδο της ΑΕΚ με ότι αυτό συνεπάγεται… Ενημερώνουμε τους πάντες, υπαλληλάκια, Αυγενάκηδες, Γεραπετρίτηδες και όλους τους άλλους ότι αν ο τελικός γίνει στη Ριζούπολη, θα ακολουθήσουμε την ομάδα μας κατά χιλιάδες ως την πόρτα του γηπέδου», αναφέρουν μεταξύ άλλων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Θύρας 7:

«Δεν έχουμε σταματήσει να γελάμε μετά την τελευταία ανακοίνωση της Φλοριτζιναλ,περί ήθους,καλού και κακού.Να λοιπόν που πάτε να επιβεβαιώσετε την ηθική σας ακόμα μια φορά! Μετά από το μαγείρεμα του τελικού κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με τον φίλο σας,τον Κοντονή,με τις συνεχείς παρατάσεις και τον πόλεμο εναντίον του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ,πάτε πάλι με ύπουλο και άνανδρο τρόπο να κατακτήσετε το κύπελλο Ελλάδας. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι οι υπάλληλοι Μελισσανίδη και Σαββιδη,που διοικούν την ΕΠΟ,αποφασίζουν να γίνει ο τελικός στη Ριζούπολη, 100 μέτρα απο το γήπεδο της ΑΕΚ με ότι αυτό συνεπάγεται…

Ενημερώνουμε ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ, ΑΥΓΕΝΑΚΗΔΕΣ, ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΔΕΣ και όλους τους ΑΛΛΟΥΣ ότι ΑΝ ο τελικός γίνει στη ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΧΙΛΑΔΕΣ ΩΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. Και όποιος θέλει θα μάθει γιατί η Ριζούπολη έμεινε στην Ιστορία.

ΘΥΡΑ 7».

Ο τελικός οδεύει για Ριζούπολη

Αντίστροφη μέτρηση στα στρατόπεδα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, που έχει οριστεί για τις 26 Ιουλίου 2020 και ο οποίος βάσει της προκήρυξης, πρέπει να διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, από τη στιγμή που οι δυο φιναλίστ είναι από το λεκανοπέδιο, έχει επιλέξει το γήπεδο της Ριζούπολης για να φιλοξενήσει τον αγώνα που θα αρχίσει στις 9 το βράδυ και θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπως όλοι μετά την πανδημία του κορονοϊού

Εκείνο που απομένει είναι η πρόταση της Επιτροπής Κυπέλλου να εγκριθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων. Όταν γίνει και αυτό τότε θα ανακοινωθεί κι επισήμως η έδρα του τελικού. Υπενθυμίζεται πως  το ΟΑΚΑ και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχαν αποκλειστεί, με την ΕΠΟ να αναζητεί μια ουδέτερη έδρα εντός του Λεκανοπεδίου. Φαίνεται λοιπόν, πως ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στην Ριζούπολη.

Για να φτάσουν τον τελικό, ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ τον Άρη. Στον έναν ημιτελικό, ο Ολυμπιακός, στις 24 Ιουνίου νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ. Σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν οι Μασούρας (65′) και Καμαρά (85′). Αδιαμφισβήτητα ο MVP του αγώνα ήταν ο Καμαρά, ο οποίος είχε μία ασίστ και ένα γκολ και «καθάρισε» ξανά για τον Ολυμπιακό. Αρχικά, στο 65ο λεπτό με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Μασούρα, ο οποίος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά-ψαράκι και στο 85’ μετά την κάθετη του Φορτούνη έκανε την… μπούκα στην περιοχή και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Πασχαλάκη για το τελικό σκορ. Ένα γκολ που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους, αφού θεώρησαν πως ο Φορτούνης μπήκε παράνομα στο ματς, έκλεψε την μπάλα και έδωσε την ασίστ για το 2-0. Ωστόσο, ο Παπαπέτρου τού είχε δώσει την εντολή να μπει στον αγωνιστικό χώρο, όπως φάνηκε και από το ριπλέι.

Την ίδια ημέρα, σε ένα συναρπαστικό ματς, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη και έτσι θα βρίσκεται για ακόμη μία σεζόν στον τελικό. Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν κυριολεκτικά με την πλάτη στο τοίχο, καθώς έως το 90+5 έχαναν με 2-0, αλλά με το «φιλί της ζωής» από τον Λιβάια, η ΑΕΚ έστειλε το ματς στην παράταση και μετέπειτα σκόραρε ακόμη ένα γκολ «κλειδώνοντας» την πρόκριση. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η 5η συνεχόμενη συμμετοχή της ΑΕΚ σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα έχει και τον αρχηγό της, ο οποίος πήρε επίτηδες δεύτερη κίτρινη, ώστε να αποβληθεί και να μην χάσει το μεγάλο ματς για την διεκδίκηση του τροπαίου. Η Ένωση ωστόσο έχασε με τραυματισμούς τους Μπακάκη και Λόπες και με αποβολές στα τελευταία λεπτά της παράτασης και τους Σιμόες και Ολιβέιρα που θα είναι απόντες με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ