Ματιέ Βαλμπουενά: Η νέα του δουλειά παράλληλα με το ποδόσφαιρο

Μοιραστείτε το:

Ο Ματιέ Βαλμπουενά και παίκτης και σχολιαστής σε ραδιοφωνικό σταθμό; Κι όμως, γίνεται. . Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Equipe, ο 35χρονος σταρ των «ερυθρόλευκων» θα αποτελέσει από τα τέλη Αυγούστου και για την επόμενη σεζόν σχολιαστή του διάσημου γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού RMC  θα βγαίνει στην εκπομπή “Top of the foot”, όπου θα διαδεχτεί επί της ουσίας την ομάδα του Κριστόφ Ντουγκαρί, ο οποίος σταματά την Πέμπτη.

Ο Ντουγκαρί προ ημερών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στον Λιονέλ Μέσι, ενώ λίγο αργότερα έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη. Σημειώνεται ότι εκτός από τον Βαλμπουενά, με τον ραδιοφωνικό σταθμό RMC (Radio Monte-Carlo) συμφώνησε ένας άλλος εν ενεργεία Γάλλος ποδοσφαιριστής, ο Αντίλ Ραμί.

Το «who is who» του Βαλμπουενά 

Ο Ματιέ Βαλμπουενά (γαλλικά: Mathieu Valbuena, προφορά: ​matjø valbwena, 28 Σεπτεμβρίου 1984) είναι Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος, στη Σούπερ Λίγκα για τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Ο Βαλμπουενά γεννήθηκε στην κοινότητα της Μπρυζ στον γαλλικό νομό της Ζιρόντ από τον Κάρλος και την Μπριζίτ Βαλμπουενά. Έχει ισπανική καταγωγή από τον πατέρα του, ο οποίος προέρχεται από το Βαγιαδολίδ, πόλη της κεντρικής Ισπανίας. Ο πατέρας του Βαλμπουενά εργάζεται αυτό τον καιρό στην υπηρεσία αθλητισμού του Δήμου του Μπλανκφόρ. Ο Βαλμπουενά μεγάλωσε κοντά στο Μπλανκφόρ όπου οι γονείς του κατοικούν ακόμα. Προτού γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο Βαλμπουενά εργαζόταν ως πωλητής σε κατάστημα αθλητικού ρουχισμού, ενώ παρακολουθούσε ταυτόχρονα τις σπουδές του. Στις 23 Δεκεμβρίου 2010, ενώ πραγματοποιούσε την διαδρομή μέχρι το Μπλανκφόρ προκειμένου να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τους γονείς του, έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος στο Μπορντό όντας στο τιμόνι μιας Lamborghini Murciélago, χάνοντας τον έλεγχο του οχήματός του λόγω του βροχερού καιρού. Το αμάξι καταστράφηκε ολοσχερώς, ωστόσο ο ίδιος κατάφερε να βγει σώος.

Στις 27 Μάιου 2019 υπέγραψε με τον Ολυμπιακό μονοετές συμβόλαιο. Στις 17 Φεβρουάριου 2020 (υπέγραψε 7 Μαρτίου) και μετά τις καλές επιδόσεις του στην ομάδα ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2021

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ