Κορονοϊός κρούσματα: Δύο νέα στην Κάρπαθο – Συναγερμός στις Αρχές

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός έχει σημάνει στις Υγειονομικές Αρχές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τα δύο νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή Σπόα Καρπάθου. Ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Νισύριος, μιλώντας στη Ροδιακή, ανέφερε ότι πρόκειται για τον αδελφό και τη νύφη του ζευγαριού που βρέθηκαν θετικοί στον ιό πριν από μερικές μέρες.

Το ζευγάρι ήρθε στη χώρα μας από το Τέξας μέσω άλλης ευρωπαϊκής χώρας. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποβλήθηκαν στο σχετικό τεστ, το οποίο και βγήκε θετικό. Το βράδυ της Πέμπτης ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και πλέον το ζευγάρι αναμένεται να τεθεί σε καραντίνα στη Σπόα. Σημειώνεται πως το χωριό έχει αποκλειστεί ενώ στο νησί πρόκειται να μεταβεί κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας για να ελέγξει τους κατοίκους.

Η κατάσταση πάντως, είναι υπό πλήρη έλεγχο και εφαρμόζονται επακριβώς οι οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο.

Συναγερμός για Σουηδέζα που βρέθηκε θετική και έσπασε την καραντίνα

Τα πρώτα αποτελέσματα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε επιβάτες διεθνών πτήσεων που έφθασαν στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου δείχνουν ένα σχετικά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τους 5.889 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συνολικά την πρώτη ημέρα που άνοιξε η χώρα, μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν βγει για τις πρώτες περίπου 4.000. Από αυτά, μόλις 11 βρέθηκαν θετικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια Σουηδή που ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις, βρέθηκε θετική στον ιό, επιβεβαιώνοντας έτσι τις επιφυλάξεις της Ελλάδας ως προς το άνοιγμα των πτήσεων από τη συγκεκριμένη χώρα. H Σουηδία μάλιστα κατηγόρησε την Ελλάδα για την αυστηρότητα της απόφασής της να μη δέχεται Σουηδούς τουρίστες.

Την ίδια ώρα με εντολή του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, παρατάθηκε η ισχύς των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

«Έχουμε μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε»

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Ξάνθη, στην οποία «έχουμε μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε». Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά στους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας.

«Ωστόσο σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας παρατηρούνται κρούσματα, καθώς φαίνεται να υπάρχουν μετακινήσεις εργαζομένων στο εξωτερικό, όπως στη Γερμανία και πηγαινοέρχονται στη Θράκη. Επιπλέον, εποχικοί εργάτες από χώρες των Βαλκανίων που πηγαινοέρχονται στη Ελλάδα ενδεχομένως να κάνουν αυτή τη μικρή διασπορά. Ο τουρισμός είναι ελεγχόμενος προς το παρόν», σημείωσε.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ