Κορονοϊός κρούσματα Αθήνα: Συναγερμός για Σουηδέζα που βρέθηκε θετική και έσπασε την καραντίνα [vids]

Μοιραστείτε το:

Πέντε ήταν τα εισαγόμενα κρούσματα του νέου κορονοϊού, που ανιχνεύθηκαν στα πρώτα 1.400 μοριακά τεστ, από τα συνολικά 5.889 που έγιναν, στους επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις γυναίκες από τη Σουηδία, τη Σερβία και τη Ρουμανία βρέθηκαν θετικές στον ιό, όπως και ένα ζευγάρι Ελλήνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα από τη Σουηδία δεν τήρησε την 24ωρη αυτοαπομόνωση, που προβλέπεται μετά το τεστ στο οποίο υπεβλήθη και εντοπίστηκε να κάνει βόλτες στην Αθήνα.

Από την άλλη, η γυναίκα από τη Σερβία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό ανάμεσα σε 66 μοριακά τεστ που έγιναν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Την ίδια ώρα, πάνω από το 20% των τεστ που έγιναν σε επιβάτες πτήσεων, στην αυλαία των εναέριων μεταφορών και στα 27 αεροδρόμια της χώρας, ήταν αρνητικό. Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα από το υπόλοιπο 80%, προκειμένου οι υγειονομικές Αρχές να έχουν μια σαφή εικόνα για να εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα μας.

Επτά τα εισαγόμενα κρούσματα την Πέμπτη 2 Ιουλίου

Στις 2 Ιουλίου, από τα 28 νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη χώρα, τα 7 είναι εισαγόμενα. Από αυτά 2 εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα και 1 στην Κάρπαθο (ταξιδιώτης από ΗΠΑ). Τα υπόλοιπα 4 εισαγόμενα κροούσματα προέρχονται ένα από τη Βουλγαρία, ένα από τη Βοσνία, ένα από την Αλβανία και ένα από την Ινδία μέσω πτήσης από την Ολλανδία.

Επίσης, από τα υπόλοιπα 21 που δεν είναι εισαγόμενα, δέκα εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, 2 στην Καστοριά, 2 στη Ροδόπη, 3 στη Δράμα, 1 στην Κοζάνη, 2 Λάρισα και 1 στην Αττική.

Την ίδια ώρα με εντολή του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, παρατάθηκε η ισχύς των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

«Έχουμε μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε»

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Ξάνθη, στην οποία «έχουμε μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε». Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά στους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας.

«Ωστόσο σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας παρατηρούνται κρούσματα, καθώς φαίνεται να υπάρχουν μετακινήσεις εργαζομένων στο εξωτερικό, όπως στη Γερμανία και πηγαινοέρχονται στη Θράκη. Επιπλέον, εποχικοί εργάτες από χώρες των Βαλκανίων που πηγαινοέρχονται στη Ελλάδα ενδεχομένως να κάνουν αυτή τη μικρή διασπορά. Ο τουρισμός είναι ελεγχόμενος προς το παρόν», σημείωσε.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ