Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών στον Πειραιά – 15 συλλήψεις – Δύο αστυνομικοί ανάμεσα τους

Μοιραστείτε το:

Συνελήφθησαν περίπου δεκαπέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί από τη Δίωξη Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα εκβιαστών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και τα Δυτικά προάστια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αστυνομικοί, που φέρονται να βοηθούσαν τους εκβιαστές, υπηρετούν σε Υπηρεσίες του Πειραιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον ακόμη 6-7 άτομα, για εκβιάσεις καταστηματαρχών ακόμη και εμπρηστικές – βομβιστικές επιθέσεις.

Πρόκειται για μία υπόθεση που οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ερευνούσαν για σχεδόν οχτώ μήνες, με νόμιμες συνακροάσεις και φυσικές παρακολουθήσεις ατόμων. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι περισσότεροι απ’ τους εμπλεκόμενους είχαν ως έδρα τον Πειραιά και κοινή καταγωγή. Για τους περισσότερους δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις Αρχές.  Οι συλληφθέντες αναμένεται αύριο να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για να τους αποδοθούν κατηγορίες.

Ο συνήγορος των συλληφθέντων, Παναγιώτης Κάσσης, μιλώντας στο protothema.gr για την υπόθεση επεσήμανε πως είναι «απαράδεκτο μετά από 12 ώρες κράτησης οι συλληφθέντες να μην έχουν πρόσβαση στους δικηγόρους τους και παράλληλα, ενώ η προανάκριση διενεργείται μήνες, να καλούνται μάρτυρες να καταθέσουν για να παραταθεί η προανάκριση. Κάποια στιγμή το συγκεκριμένο τμήμα θα πρέπει να κρίνεται από τις αποφάσεις των δικαστηρίων και όχι από τις ανεπιτυχείς συλλήψεις». Τελικά, λίγο πριν από τις 19:30 το απόγευμα επετράπη στους δικηγόρους να δουν τους πελάτες τους.

H υπόθεση θεωρείται πολύ σοβαρή. Αύριο Παρασκευή αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σωφρονιστικός υπάλληλος και δημοτικός αστυνομικός συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών στον Κορυδαλλό

Για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή συνελήφθησαν ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού και ένας δημοτικός αστυνομικός. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι κοντά στο σπίτι του σωφρονιστικού υπαλλήλου διατηρούσα αποθήκη, την οποία επισκεπτόταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος επισκεπτόταν αρκετές φορές όταν επέστρεφε από τις φυλακές Κορυδαλλού. Στην αποθήκη εντοπίστηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά, μικροποσότητα κάνναβης, διάφορα χάπια, φαρμακευτικά δισκία τα οποία θα μεταφερθούν για εξέταση στο Χημείο του Κράτους.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ