Χρυσοθήρας αστυνομικός πήγαινε στο σκάψιμο με το περιπολικό

Μοιραστείτε το:

Συνελήφθη στο Κιλκίς αστυνομικός για συμμετοχή σε κύκλωμα χρυσοθήρων. Πήγες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. λένε χαρακτηριστικά ότι «είχε σκάψει όλο τον νομό ψάχνοντας λίρες και χρυσό». Ο συλληφθείς φέρεται να πραγματοποιούσε παράνομες ανασκαφές για τον εντοπισμό χρυσού και άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί μηχανήματα ανεύρεσης χρυσού και χρήματα.

Στις παράνομες ανασκαφές φέρεται να συνεργαζόταν με ιδιώτες. Μαζί του συνελήφθησαν άλλα 13 άτομα μεταξύ των οποίων και δύο ακόμη συνάδελφοι του αστυνομικού. Ο αστυνομικός – χρυσοθήρας υπηρετούσε σε υψηλή θέση σε νομό της Βορείου Ελλάδος.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκε μετά από καταγγελίες για την περίεργη δράση του. Η επιχείρηση των Αδιάφθορων της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τα κεντρικά της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στην Αθήνα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η επιχείρηση είχε τον συντονισμό του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. Στη Βόρειο Ελλάδα είναι και ο διοικητής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., υποστράτηγος Ηλίας Κοσσυβάκης.

Τα κυκλώματα επίορκων αστυνομικών τις τελευταίες ημέρες έχουν υποστεί πολλαπλά χτυπήματα. Χθες, εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιαστών, που δρούσαν σε Πειραιά και Δυτική Αττική.  Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται 25 κατηγορούμενοι, από τους οποίους δύο είναι αστυνομικοί και ένας υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα μέλη του κυκλώματος προχωρούσαν σε εκβιάσεις καταστηματαρχών, ξυλοδαρμούς, αγοραπωλησίες όπλων και επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Προηγήθηκε έρευνα που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο, από την οποία διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση πουλούσε προστασία σε Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Καλλιθέα, Γκάζι καθώς και σε συνοικίες του Πειραιά.

Ως «έδρα» της οργάνωσης φαίνεται να ήταν ένα κατάστημα fast food το οποίο μάλιστα πολλοί καταστηματάρχες – θύματα υποχρεώνονταν να πηγαίνουν για να δίνουν κάθε μήνα τα χρήματα. Πολλές φορές τοποθετούσαν σε καταστήματα δικά τους μέλη ως «φύλακες», οι οποίοι επενέβαιναν σε πιθανές φασαρίες και ενημέρωναν τον αρχηγό και τους επικεφαλής των υποομάδων τους για όσα διαδραματίζονταν στο κατάστημα.  Σε όσα καταστήματα η εγκληματική οργάνωση απαιτούσε την τοποθέτηση «φυλάκων», οι ιδιοκτήτες τους κατέβαλλαν εκβιαστικά χρήματα για την «προστασία» των επιχειρήσεών τους.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ