Χόρτο Πήλιο: «Δεν περιφρονώ τους κανόνες για τον κορονοϊό», λέει ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον [vids]

Μοιραστείτε το:

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα επικριτικά σχόλια με τα οποία υποδέχθηκαν τα βρετανική ΜΜΕ την επίσκεψή του στο Πήλιο, όπου ο ίδιος διατηρεί σπίτι εδώ και πολλά χρόνια, επιχείρησε ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον. Ο 79χρονος, πρώην βουλευτής των Συντηρητικών, αγνόησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης και ήρθε στη χώρα μας για να θωρακίσει, όπως ισχυρίζεται, το σπίτι του από τον κορονοϊό.

Μια ημέρα μετά τον θόρυβο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη χώρα του, ο Στάνλεϊ Τζόνσον μίλησε στο OPEN για τους λόγους που επισκέφθηκε την Ελλάδα αλλά και το σάλο που δημιούργησε στη χώρα του αυτή του η επίσκεψη. «Δεν ξέρω για την αντίδραση στη Βρετανία. Έχω έρθει εδώ για να περάσω χρόνο ήσυχα και να οργανώσω το σπίτι. Δεν είμαι στο 100% της ταχύτητάς μου», ανέφερε αρχικά. «Δεν ανέβασα τις φωτογραφίες στο Instagram για να δείξω πως περιφρονώ και παραβιάζω τους κανόνες. Ήταν πάντα απόλυτα ξεκάθαρο από την ελληνική κυβέρνηση ότι το μόνο που απαγορευόταν ήταν οι αφίξεις με απευθείας πτήσεις από την Αγγλία. Τότε διάβασα στον ελληνικό Τύπο, νομίζω πως ήταν ο υπουργός Τουρισμού που το επιβεβαίωσε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε: Στάνλεϊ Τζόνσον Πήλιο: «Είχε κάθε δικαίωμα να ταξιδέψει στην Ελλάδα», λέει ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών

Διαβάστε: Μπόρις Τζόνσον Πήλιο: Στην Ελλάδα παρά τις απαγορεύσεις ο πατέρας του BoJo – Αυτό είναι το εξοχικό του στο Πήλιο

Στη συνέχεια ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, μίλησε για την αγάπη που τρέφει για τη χώρα μας και τους λόγους που σχεδόν συνέχεια επισκέπτεται την Ελλάδα. «Ήταν πάντοτε πολύ μεγάλη μου χαρά να έρχομαι στην Ελλάδα. Ας ανοίξουμε αυτή τη γέφυρα όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στάνλεϊ Τζονσον έφτασε στη χώρα μας μέσω Βουλγαρίας και ο τελικός προορισμός του ήταν το αγαπημένο του Πήλιο, όπου και διατηρεί βίλα. Μάλιστα μέσω των social media υπερηφανεύτηκε για το κατόρθωμά του ενώ ανέβασε και σχετικό βίντεο στο οποίο φαίνεται το αεροσκάφος να πετάει πάνω από την Αθήνα.

Διαβάστε: Χόρτο Πήλιο: Μόνος του για δείπνο ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Σε ταβέρνα για μεζέδες

Εν τω μεταξύ, στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, προβλήθηκαν  εικόνες του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον να βρίσκεται σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Χόρτο Πηλίου. Ο πατέρας του Βρετανού Πρωθυπουργού έφτασε στην Αθήνα την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2020 και από εκεί ταξίδεψε για το Πήλιο, όπου διατηρεί την πολυτελή βίλα του, με την πισίνα και τον ελαιώνα. Δεν άντεξε όμως τη μοναξιά και έσπασε την καραντίνα για να επισκεφτεί την αγαπημένη του ταβέρνα.

«“Όλη η οικογένεια έρχεται για φαγητό εδώ. Είναι γλυκύτατοι και ήρεμοι άνθρωποι. Δοκιμάζουν τα πάντα από την ελληνική κουζίνα», δήλωσε η κυρία Μάρθα, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας, που εδώ και χρόνια είναι η νούμερο ένα επιλογή για την οικογένεια Τζόνσον. Ένα ακόμη αγαπημένο στέκι του 79χρονου, που δηλώνει φανατικός θαυμαστής της ελληνικής κουζίνας, είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα στην πλατεία της Αργαλαστής.


Υπενθυμίζεται ότι το παραθαλάσσιο χωριό Χόρτο του Παγασητικού, είναι το αγαπημένο καταφύγιο της οικογένειας Τζόνσον για διακοπές εδώ και χρόνια. Στο χωριό αυτό επέλεξε ο Στάνλεϊ Τζόνσον να χτίσει τη «Βίλα Ειρήνη», την πέτρινη μονοκατοικία με τις τέσσερις κρεβατοκάμαρες, την πισίνα και την μοναδική θέα στο Αιγαίο και απέκτησε φιλίες χρόνων με Έλληνες, που μοιράζονται κάθε χρόνο με τον ίδιο αλλά και με το γιο του, Μπόρις, τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ιδιαίτερα αγαπητός είναι στους κατοίκους της περιοχής ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, γι αυτό και στην περιοχή υπάρχει εφησυχασμός μετά την έλευσή του και όχι πανικός, παρότι ο Στάνλεϊ Τζόνσον κυκλοφόρησε στο χωριό.Ο Τζόνσον ο πρεσβύτερος είναι λάτρης της χώρας μας, την επισκέπτεται εδώ και δεκαετίες και φυσικά έχει διαμορφώσει φιλίες με τους κατοίκους του χωριού. Ο κ. Γιάννης Πούλος, γείτονας της οικογένειας Τζόνσον, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής LIVE NEWS, για την σχέση του μαζί τους. «Είμαστε φίλοι με τον κ. Στάνλεϊ και με τον Μπόρις. Είναι αγαπημένα πρόσωπα. Είναι φίλοι. Δεν τρομάζουμε που ήρθαν γιατί ξέρουμε ότι είναι υπέθυνοι άνθρωποι και μάθαμε ότι έκανε όλα τα τσεκ απ. Επίσης δεν έχει κάποια αδιαθεσία. Εμείς τον περιμένουμε να πιούμε μαζί το καφεδάκι μας, να τον ρωτήσουμε πως πέρασε με την πανδημία. Στην περιοχή μας ήρθε το 2009-10, αλλά στην Ελλάδα έρχεται περισσότερα χρόνια», δήλωσε ο κύριος Γιάννης.

Η αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον

Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, κάλεσε την Παρασκευή τους πολίτες «να απολαύσουν το καλοκαίρι με σύνεση» ενόψει της χαλάρωσης των περιορισμών της καραντίνας αύριο Σάββατο με βάση την οποία θα ανοίξουν και πάλι οι παμπ για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερο από τρεις μήνες. Ωστόσο, ερωτήθηκε και για το ταξίδι του πατέρα του στην Ελλάδα, απαντώντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι γι’ αυτό πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ