Ζαν Σαρλ Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο Γάλλος μπασκετμπολίστας [vids & pics]

Μοιραστείτε το:

Μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας είναι πλέον ο Λιβιό Ζαν – Σαρλ. Ο Γάλλος πάουερ φόργουορντ έλυσε την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 το συμβόλαιό του με τη Βιλερμπάν κάνοντας χρήση του όρου που υπήρχε για να μείνει ελεύθερος και υπέγραψε στην ομάδα του Πειραιά για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο μπασκετμπολίστας ανακοινώθηκε από τον Θρύλο και έφτασε αεροπορικώς στην Αθήνα, με σκοπό την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.

Ο Ζαν Σαρλ μάλιστα μετά την περιπέτεια που πέρασε αναφορικά με την πτήση του έφτασε τελικά στην Ελλάδα και είναι έτοιμος για να ολοκληρώσει και τυπικά τη μεταγραφή του στην ομάδα. Να σημειωθεί ότι η πρωινή πτήση του από την Λυών προς Αθήνα να ακυρώθηκε, αλλά η απογευματινή έφτασε κανονικά κι έτσι ο Λιβιό Ζαν Σαρλ έφτασε στη χώρα μας.

Από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος ο Ογκούστιν Ρούμπιτ, τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα για τον διαφορετικό παίκτη που ήθελε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην θέση 4, πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο Λιβιό Ζαν Σαρλ, χωρίς πολλές περιστροφές συμφώνησε σε όλα με την ελληνική ομάδα και ήρθε στον Πειραιά να δώσει ενέργεια, διάθεση, σκληράδα και αθλητικότητα. Ο Γάλλος έχει περάσει από πολλά στάδια, έχει δουλέψει σκληρά, έχει ψάξει το όνειρο του ΝΒΑ, αλλά πλέον είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του και να ψάξει έναν νέο προορισμό και μια πρόκληση πρωταθλητισμού.

Ο Λιβιό Ζαν Σαρλ γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1993 στην Γαλλία και από μικρός κατάλαβε ότι είναι γεννημένος αθλητής. Η Βιλερμπάν ήταν η ομάδα που ουσιαστικά έκανε τα πρώτα του βήματα. Έμεινε εκεί από το 2011 μέχρι και το 2016, αλλά το 2013 έκανε ένα μικρό διάλειμμα κυρίως πνευματικό, αφού δεν έχασε την ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του στο ντραφτ και να βρεθεί σε μια πολύ καλή θέση, με τους Σπερς να τον επιλέγουν στην 28η θέση και έτσι να γίνεται μια επιλογή πρώτου γύρου, με εγγυημένο συμβόλαιο.

Ωστόσο, ένας τραυματισμός στο Eurobasket U20 του 2013 πήγε όλο το πρόγραμμα του πίσω και απομάκρυνε για τα καλά το όνειρο του ΝΒΑ. Ο Γάλλος επέστρεψε στην χώρα του και έπαιξε και πάλι για την Βιλερμπάν, αλλά θα δοκίμαζε και πάλι την τύχη του στην G- League.

Το όνειρο του ΝΒΑ, πέρα από κάποια preseason παιχνίδια δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα και η Βιλερμπάν, με ένα διάλειμμα για την Μάλαγα, ήταν η ομάδα που ο παίκτης έγινε αυτό που είναι. Τα δύο τελευταία χρόνια είναι μέρος της ανάπτυξης της ομάδας και με την βοήθεια του Τόνι Πάρκερ ο παίκτης έχει καταφέρει όντως βήμα βήμα να γίνεται όλο και καλύτερος. Οι αριθμοί ήταν καλοί, ο παίκτης ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και κάπου εκεί η προοπτική του Ολυμπιακού έδειχνε μοναδική.

Η φετινή σεζόν ήταν εξαιρετική για τον Ζαν Σαρλ. Ο Γάλλος έπαιξε για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο και έδειξε ότι η δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ήταν σημαντική. Σε 27 παιχνίδια που αγωνίστηκε είχε σε 21:08”, 9.1 πόντους κατά μέσο όρο, 3.7 ριμπάουντ και 8.9 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, έχοντας παιχνίδια με γεμάτη στατιστική και σπουδαίες εμφανίσεις. Ρεκόρ του στην διοργάνωση ήταν το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, όπου είχε 20 πόντους, 3 ριμπάουντ και 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ σπουδαία εμφάνιση έκανε και κόντρα στον Παναθηναϊκό με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2/5 τρίποντα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ