Βιγιαφάνιες ΠΑΟ: Στον «αέρα» η επιστροφή του Αργεντίνου

Μοιραστείτε το:

Κυριολεκτικά στον «αέρα» είναι η υπόθεση της επιστροφής του Αργαντίνου ποδοσφαιριστή Λούκας Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα έχει σημειωθεί εμπλοκή στην πραγματοποίηση της μεταγραφής. Το βράδυ της Τετάρτης 1η Ιουλίου 2020, ο δικηγόρος του Βιγιαφάνιες συμφώνησε προφορικά με τη μεξικανική ομάδα στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής για μονοετή δανεισμό στον Παναθηναϊκό, ενώ επετεύχθη συμφωνία και στο οικονομικό σκέλος με τα οφειλόμενα προς το πρόσωπό του.

Ωστόσο, η απάντηση από τους «πράσινους» ήταν ότι δεν επιθυμούν πλέον το δανεισμό, αλλά την απόκτησή του ως ελεύθερο. Το «τριφύλλι» δεν θέλει 28χρονο για ένα μόνο χρόνο – όσο διαρκέσει ο δανεισμός του – καθώς η οψιόν αγοράς που τίθεται από τη Μονάρκας είναι απλησίαστη. Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός θεωρεί τον Βιγιαφάνιες παίκτη – «κλειδί» στο πρότζεκτ και δεν τον υπολογίζει μόνο για μία σεζόν ως ένα βραχυπρόθεσμο πλάνο. Παράλληλα ο έλεγχος που έκαναν οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το συμβόλαιο του «Βίγια» με την ομάδα από το Μασατλάν (νέα έδρα της Μονάρκας) είναι αρκετά περίπλοκο.

Από την πλευρά τους, οι Μεξικανοί όταν άκουσαν το αίτημα του Παναθηναϊκού που τους μεταφέρθηκε από τον ατζέντη του Βιγιαφάνιες για ν’ αποκτήσουν ελεύθερο τον παίκτη – χωρίς να λάβουν δηλαδή ένα σημαντικό ποσό – απάντησαν αρνητικά και ξεκαθάρισαν ότι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Μένει να φανεί αν και κατά πόσο θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» Τσάβι Ρόκα, υποστηρίζει ότι είτε πρέπει να μείνει ελεύθερος ο Βιγιαφάνιες και να αποκτηθεί με μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό προκειμένου ο σύλλογος να έχει τα πλήρη δικαιώματά του, είτε πρέπει να μπουν δικλίδες που σχετίζονται με το δανεισμό του, για παράδειγμα να μην μπορεί να παραχωρηθεί σε άλλη ελληνική ομάδα, κάτι που έφερε νέο κύκλο επαφών στις διαπραγματεύσεις των τριών πλευρών. Οι πράσινοι εκφράζουν αντιρρήσεις  ως προς το ενδεχόμενο «ξερού» δανεισμού του 29χρονου μεσοεπιθετικού από τους Μεξικανούς και αιτιολογούν την ένστασή τους με τη φράση «εάν κάνει μία εξαιρετική σεζόν ως δανεικός, μπορεί μετά να υπάρξει εμπλοκή άλλης ομάδας και να υπάρχει μπλέξιμο με την παραμονή του στον Παναθηναϊκό».

Η λογική αυτή σαφώς και έχει βάση, πλην όμως έβαλε «πάγο» στο τελικό στάδιο απόκτησης του «Βίγια» με τη φόρμουλα του δανεισμού. Να σημειωθεί ότι ο Βιγιαφάνιες θέλει να έχει τη μικρότερη δυνατή απώλεια χρημάτων από τη στιγμή που υφίσταται εγγυημένο συμβόλαιο με την ομάδα από το Μεξικό, οι Μεξικανοί προσπαθούν να έχουν το μέγιστο δυνατό όφελος και ο Παναθηναϊκός να είναι εξασφαλισμένος για παν ενδεχόμενο.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ