Τουρισμός Πέτσας: Τι αλλάζει από Δευτέρα για τους τουρίστες – Θα πάρουμε μέτρα, αν αυξηθούν τα κρούσματα [vid]

Μοιραστείτε το:

Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των εγγράφων από τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας

Αναφορικά με τους τουρίστες από τη Σουηδία και τη Βρετανία που δεν επιτρέπεται να έρχονται απευθείας στη χώρα μας μέχρι 15/7, επισήμανε ότι θα μπορούν να έρχονται μόνο μέσω άλλης χώρας και θα ισχύουν τα εξής όταν καταφτάνουν στο αεροδρόμιο: Θα υπόκεινται σε τεστ για τον κορονοϊό, αφού προέρχονται από χώρα με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Δε θα υπάρχει καραντίνα για τους τουρίστες. Θα κατευθύνονται κανονικά στον προορισμό τους και σε περίπτωση που το τεστ τους βγει θετικό τότε θα πρέπει να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα, όπου βρίσκονται.

Νέα μέτρα σε περίπτωση μεγαλύτερης αύξησης κρουσμάτων

Σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πολύ τις επόμενες ημέρες ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ο Στέλιος Πέτσας είπε «φυσικά και θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί».

«Όμως δε θα παρατηρούμε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων που θα έχουμε, αλλά θα κοιτάμε πώς μεταφράζεται αυτός ο αριθμός των κρουσμάτων από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία μας. Τα περισσότερα από τα κρούσματα που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες είναι ασυμπτωματικά, δε χρειάζονται νοσηλεία και είναι λιγότερο παθογόνα. Όπου δούμε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, θα παίρνουμε γρήγορα μέτρα», συμπλήρωσε.

Μέτρα πρόληψης – έλεγχοι στα σημεία εισόδου

Όλοι οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα Passenger Locator Form, η οποία είναι διαθέσιμη στο app Visit Greece και στην ιστοσελίδα travel.gov.gr.

Για την προάσπιση της υγείας όλων, Έλληνες ιατροί και μηχανικοί ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα ανάλυσης και εκτίμησης επιδημιολογικών δεδομένων, βάσει του οποίου οι επισκέπτες θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο (τεστ Covid-19) κατά την είσοδό τους. Οι επισκέπτες αυτοί θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της στα ζητήματα αυτά επί τη βάσει της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ