ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές – Υπερκαλύφθηκε το ομόλογο

Μοιραστείτε το:

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον ομιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνιστά η υπερκάλυψη κατά σχεδόν μιάμιση φορά του επταετούς ομολόγου, με την εισηγμένη που ζητούσε 500 εκατ. ευρώ να έλαβε προσφορές της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ.

Η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε σε 2,75%, το επιτόκιο των ομολογιών σε 2,75% και η τιμή διάθεσης σε 1.000 ευρώ εκάστη, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της. Μάλιστα, το επιτόκιο δεδομένου ότι είναι χαμηλότερο του 3% αποτελεί επιτυχία, σύμφωνα με αναλυτές, εάν ληφθεί υπόψη η αστάθεια στην παγκόσμια κι εγχώρια οικονομία που έχει προκαλέσει η πανδημία. Από το σύνολο των ομολογιών, 282.500 (56,5%) κατανεμήθηκαν σε ιδιώτες επενδυτές και 217.500 Ομολογίες (43,5%) κατανεμήθηκαν σε ειδικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με το Capital.gr , τo στόρι που συνοδεύει το ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σχετίζεται με το επενδυτικό της πρόγραμμα, το οποίο σχετίζεται με την ενέργεια. Υπολογίζεται ότι ποσό της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση (μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ή/και δανεισμού) επενδύσεων σε παραχωρήσεις, υποδομές και ενέργεια, με το υπόλοιπο ποσό να κατευθύνεται στην αποπληρωμή ομολογιακού και βραχυπρόθεσμου δανεισμού.

Εκτός από μεγάλα έργα που προτίθεται να χρηματοδοτήσει, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μέσω της θυγατρικής του ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, δίνει έμφαση στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Εκτός δηλαδή από την αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια, αυτές περιλαμβάνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, με την εισηγμένη να αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου, εν μέρει λόγω και της εφαρμογής επενδυτικών κινήτρων παρόμοιων με αυτά που ισχύουν για έργα αιολικής, υδροηλεκτρικής, και ηλιακής ενέργειας, σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό χωματερών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή λειτουργεί μια μονάδα βιομάζας στην Κεντρική Μακεδονία, όπου πραγματοποιείται παραγωγή βιοαερίου από αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων (κοπριά από μονάδες βουστασίων) και οργανικών καλλιεργειών. Λειτουργεί, επίσης, μία μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου στην οποία πραγματοποιείται ενεργειακή αξιοποίηση που προκύπτει από την αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ