Αντιρατσιστικός Νόμος: Εθνοφασιστική οργάνωση «Κρυπτεία» και καταδίκη μέλους της

Μοιραστείτε το:

Ποια είναι η οργάνωση «Κρυπτεία»
Πρόκειται για μια αφανή οργάνωση, τέκνο του γνωστού φασίστα Αντώνιου Ανδρουτσόπουλου, γνωστό με το ψευδώνυμο «Περίανδρο», που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονική επίθεση στον Δ. Κουσουρή το 1998. Αυτού δηλαδή που ηγείτο του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, που επιτέθηκε στον Κουσουρή.

Το όνομά της το αντλεί από την αρχαιότητα. Η «Κρυπτεία» ήταν λακωνικά τάγματα εφόδου, ένα είδος πολιτοφυλακής, που δρούσε αφανώς προκειμένου να μην συλληφθούν τα μέλη της και ως στόχο είχαν την εξόντωση των απείθαρχων δούλων.

Όπως αναφέρει και η συνήγορος της πολιτικής αγωγής στην εφημερίδα ΕΦΣΥΝ, αναφορά στην αρχαία Κρυπτεία έχει κάνει και ο Ηλ. Κασιδιάρης το 2008, όταν είπε στη ναζιστική φιέστα Θερμοπυλών: «Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως».
Αλλά και ο Τάκης Μπαλτάκος έχει αφιερώσει δύο βιβλία στη σπαρτιατική Κρυπτεία, λαμβάνοντας διθυραμβικά σχόλια από τις σελίδες της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής.

Εν προκειμένω ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Π. σύμφωνα με τη δικηγόρο Μαρία Σπηλιωτακάρα «ο κατηγορούμενος δεν είναι μοναχικός λύκος αλλά μέλος της ΕΣΑ (Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση), έχει τηλεφωνική επικοινωνία με πολλούς που τους αποκαλεί συναγωνιστές, πηγαίνει στα Ίμια ως ομιλητής», εν ολίγοις είναι φανερά δικτυωμένος. Δηλαδή δεν έδρασε μόνος τους.

Πέρα από την απόπειρα εμπρησμού, ο κατηγορούμενος ήταν αυτός που επιτέθηκε στο σπίτι του μικρού Αφγανού Αμίρ το 2018 στη Δάφνη. Και σύμφωνα με τον συνήγορο Βασίλειο Κερασιώτη «ήταν η εναρκτήρια επίθεση της Κρυπτείας».  Επίσης, το 2019 είχε ασκήσει επίθεση εις βάρος διερμηνέα, αφγανικής καταγωγής. Γι΄ αυτές τις κατηγορίες όμως απαλλάχτηκε, αφήνοντας αδικαίωτα τα θύματα των λοιπών πράξεων του. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, είχε υποστηρίξει ότι είχε δεχθεί μηνύματα και τηλεφωνήματα από μέλη της ακροδεξιάς, εθνικιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία», λέγοντάς του ότι «Εμείς είμαστε που καίμε τους μουσουλμάνους και τους μετανάστες. Εμείς είμαστε που τους βασανίζουμε και τους χτυπάμε. Εμείς είμαστε που επιτεθήκαμε στο παιδί (τον Αμίρ)».

Η οργάνωση Κρυπτεία είχε ανέλαβε και την ευθύνη για τον βανδαλισμό του μνημείου στη μνήμη των ναυαγών προσφύγων

Η ελληνική δικαιοσύνη στην παρούσα υπόθεση τιμώρησε τις ενέργειες που πυροδοτούνται από μισαλλοδοξία κι έχουν καθαρά φυλετικό κίνητρο. Του επέβαλε την ανωτάτη προβλεπόμενη ποινή των πέντε ετών, για την απόπειρα εμπρησμού και κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές στα γραφεία Συλλόγου Αφγανών, αναγνωρίζοντας ρατσιστικά κίνητρα.

Κρίθηκε επίσης ένοχος για δημόσια υποκίνηση σε βία και μίσος, καθώς επίσης για απειλή διάπραξης εγκλήματος και παράνομη οπλοκατοχή, οπότε η συνολική ποινή φυλάκισης ανήλθε στα 6 έτη και 3 μήνες. Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και μειωμένος καταλογισμός, ούτε πρότερος σύννομος βίος. Βέβαια ο καταδικαστείς ρατσιστής δράστης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ