Υπόθεση Μαντλίν: Πάνω από 8.000 φωτογραφίες και αρχεία σε κρησφύγετο του Γερμανού παιδόφιλου

Μοιραστείτε το:

Οι Γερμανοί εισαγγελείς δήλωσαν εκ νέου τις προηγούμενες ημέρες πως έχουν «ισχυρές αποδείξεις» ότι η για χρόνια αγνοούμενη Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή, τη στιγμή που οι ερευνητές αποκάλυψαν ένα πλήθος φωτογραφιών και βίντεο στον χώρο ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, που χρησιμοποιούσε σαν κρησφύγετο ο βασικός ύποπτος Κρίστιαν Μπρίκνερ.

«Δεν έχουμε το σώμα και κανένα μέρος του σώματος του παιδιού, αλλά έχουμε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε ότι ο ύποπτός μας σκότωσε τη Μαντλίν ΜακΚάν», αποκάλυψε ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Ουόλτερς σε αυστραλιανή τηλεοπτική εκπομπή.


Και μπορεί τα αποδεικτικά στοιχεία να παραμένουν ασαφή, ωστόσο, ο Ουόλτερς πρόσθεσε ότι οι ντετέκτιβ ανέσυραν 8.000 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων αρχείων σε σκληρούς δίσκους και USB sticks, που είχαν θαφτεί δίπλα στο νεκρό σκυλί του Μπρίκνερ, στην εγκατάσταση που βρισκόταν σε βιομηχανική περιοχή του Μπραουνσβάιγκ της Γερμανίας.

Ερωτηθείς εάν κάποια από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν, ήταν του μικρού παιδιού, ο Ουόλτερς είπε: «Προς το παρόν, δεν μου επιτρέπεται να το σχολιάσω, οπότε δεν μπορώ να πω αν υπάρχουν φωτογραφίες ή δεν υπάρχουν φωτογραφίες της Μαντλίν».

Σημειώνεται πως ο Μπρίκνερ εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών για βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας το 2005. Ο ίδιος έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στην εξαφάνιση της Μαντλίν και δεν έχει δεχτεί ακόμα κατηγορίες για την εξαφάνιση ή τον θάνατό της.

Στο στόχαστρο οι αστυνομικές αρχές για τον χειρισμό της υπόθεσης

Η γερμανική αστυνομία κατηγορείται για τους χειρισμούς της στην έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν και συγκεκριμένα για το ότι ενημέρωσε τον βασικό ύποπτο για την πρόθεσή της να τον καλέσει ως μάρτυρα στην υπόθεση και δίνοντάς του την ευκαιρία να καλύψει τα ίχνη του, αποκαλύπτει σήμερα το περιοδικό Der Spiegel.

Η γερμανική αστυνομία άνοιξε και πάλι τον φάκελο της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν σε ηλικία 3 ετών το 2007,ανακοινώνοντας πριν από δέκα ημέρες ότι έχει εντοπίσει έναν ύποπτο, τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, 43 ετών, έναν πολυ-υπότροπο παιδεραστή, που σήμερα βρίσκεται σε φυλακή του Κιέλου. Την εποχή της εξαφάνισης της μικρής Βρετανίδας, ζούσε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο όπου έκανε διακοπές η οικογένεια των ΜακΚάν.

Ο Γερμανός παιδεραστής θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία της Μαντλίν, που έκανε διακοπές με την οικογένειά της στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας. Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel, η γερμανική αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του υπόπτου αυτού από το 2013, έπειτα από πληροφορίες που διαβιβάσθηκαν από έναν άνδρα που δηλώνει ότι ήταν συνάδελφος του Κρίστιαν Mπρίκνερ, την εποχή της εξαφάνισης.

Με βάση αυτή την μαρτυρία, η αστυνομία του Μπρούνσβικ κάλεσε αμέσως τον Κρίστιαν Μπ. για να καταθέσει ως μάρτυρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο επίσημο email που του απηύθυνε στις 4 Νοεμβρίου 2013, το οποίο το γερμανικό περιοδικό βεβαιώνει ότι έχει δει, η αστυνομία δηλώνει ξεκάθαρα στον ύποπτο ότι θέλει από αυτόν να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση της Μαντλίν, αφήνοντας στον Κρίστιαν Mπ. αρκετό χρόνο για να καταστρέψει ενδεχόμενα αποδεικτικά στοιχεία.

«Δεν έπρεπε να γίνει έτσι και δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στην συνήθη διαδικασία σε μία τόσο ευαίσθητη υπόθεση», δηλώνει αστυνομικός στο Der Spiegel. Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι οι αστυνομικοί επιδιώκουν να συγκεντρώσουν πληροφορίες χωρίς να έλθουν σε απευθείας επαφή με ένα πιθανό εγκληματία.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ