«Λουκέτο» στη Νέα Γενιά Ζηρίδη – Κλείνει μετά από 85 χρόνια

Μοιραστείτε το:

Kλείνει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά σχολεία της χώρας.«Η Νέα Γενιά Ζηρίδη» βάζει λουκέτο, έχοντας υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά.
Σύμφωνα με γονείς μαθητών που μίλησαν στο in.gr, ειδοποιήθηκαν από το λογιστήρια ότι δεν θα μπορέσει το σχολείο να δεχθεί μαθητές. Μάλιστα επιστρέφουν τις προκαταβολές που είχαν δοθεί για τη χρονιά 2020-2021 ενώ οι διοικητικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν προκειμένου να κλείσουν όλες τις υποθέσεις.

Τα δάνεια για την κατασκευή του ιδιωτικού σχολείο στην περιοχή των Μεσογείων είχαν αρχίσει να δυσκολεύουν τους ιδιοκτήτες εδώ και χρόνια. Ωστόσο, το σχολείο συνέχισε να λειτουργεί. Το σχολείο αριθμούσε 1.000 παιδιά, μαζί με τους μαθητές του δημοτικού, τα οποία αναγκαστούν να βρουν νέο σχολείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζηρίδης βρίσκεται σε επικοινωνία με τρία ιδιωτικά σχολεία προκειμένου να διοχετευτούν εκεί τα παιδιά που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους εκεί. Όσον αφορά στα κτίρια του σχολείου, είναι σίγουρο ότι πολλά σχολεία θα ενδιαφέρονταν να τα αγοράσουν.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες όταν πολλοί γονείς αρνούνταν να καταβάλουν τα δίδακτρα με πρόσχημα τον κοροναϊό και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Έτσι τα χρέη διογκώθηκαν.

Η απεργία για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτικών

Πριν από λίγο καιρό, στις αρχές του Ιούνη, η ΟΙΕΛΕ με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της είχε κηρύξει 48ωρη απεργία στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών του σχολείου λόγω:

  • Της μη καταβολής δεδουλευμένων επί μεγάλο χρονικό διάστημα
  • Της κατάστασης ανασφάλειας και απορρύθμισης που επικρατεί στο σχολείο
  • Της επιθετικής και υβριστικής συμπεριφοράς διευθυντικού στελέχους του σχολείου κατά των εκπαιδευτικών που έχει καταδικάσει δημόσια και η ΟΙΕΛΕ

Η Ομοσπονδία είχε αποστείλει την παρακάτω επιστολή στη διοίκηση των Εκπαιδευτηρίων στην οποία δεν υπήρξε καμιά απάντηση:

«Το ΔΣ σας ΟΙΕΛΕ συνεκλήθη σήμερα εκτάκτως για να εξετάσει καταγγελία των συναδέλφων σας, σύμφωνα με την οποία υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων σας. Ταυτόχρονα, οι περιγραφόμενες συνθήκες στο σχολείο δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, καθώς υπάρχει πληροφόρηση για αθρόες παραιτήσεις προσωπικού, ενώ το εργασιακό κλίμα διαταράσσεται ακόμη περισσότερο λόγω σας επιθετικής συμπεριφοράς και των προκλητικών, εναντίον των εκπαιδευτικών, αναρτήσεων του  Συντονιστή Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του εκπαιδευτηρίου σας στα social media.

Ομόφωνα το ΔΣ αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών του σχολείου για την Τρίτη, 9 και την Τετάρτη, 10/6, εάν μέχρι την Παρασκευή, 5/6, δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές εκκρεμότητες του σχολείου απέναντι σας συναδέλφους και δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτηρίου και για τη συμπεριφορά του εν λόγω στελέχους σας».

 

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ