Σωφρονιστικός υπάλληλος και δημοτικός αστυνομικός συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών στον Κορυδαλλό

Μοιραστείτε το:

Για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή συνελήφθησαν ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού και ένας δημοτικός αστυνομικός. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι κοντά στο σπίτι του σωφρονιστικού υπαλλήλου διατηρούσα αποθήκη, την οποία επισκεπτόταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος επισκεπτόταν αρκετές φορές όταν επέστρεφε από τις φυλακές Κορυδαλλού. Στην αποθήκη εντοπίστηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά, μικροποσότητα κάνναβης, διάφορα χάπια, φαρμακευτικά δισκία τα οποία θα μεταφερθούν για εξέταση στο Χημείο του Κράτους.

Πάνω στον σωφρονιστικό υπάλληλο βρέθηκε άγνωστη ουσία συνολικού βάρους δύο γραμμαρίων η οποία θα μεταφερθεί και αυτή για εξέταση. Συνολικά, στο αυτοκίνητο, την αποθήκη και στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, εντοπίστηκαν 224 φαρμακευτικά δισκία. 

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, έπειτα από καταγγελίες σχετικά με εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών (αγορά, κατοχή, πώληση κατ’ εξακολούθηση), διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση από υπάλληλο και παράνομη οπλοκατοχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Παράλληλα, διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος από τις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για τον συλληφθέντα σωφρονιστικό υπάλληλο.

Κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν ναρκωτικά σε περισσότερους από 80 κρατουμένους που μεταφέρονταν από τις φυλακές Κορυδαλλού σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα. Τα κυκλώματα εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού, με συμμετοχή τουλάχιστον 15-20 σωφρονιστικών υπαλλήλων αποκαλύφθηκαν μετά τη δίμηνη καραντίνα. Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν δηλώσει για αυτές τις περιπτώσεις στα «Νέα» ότι «η καραντίνα ουσιαστικά μας κατέδειξε ότι βασικός ύποπτος για την εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές είναι περίπου 15-20 σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Οι δικαιολογίες που προβάλλονταν κατά καιρούς από φρουρούς των φυλακών, ότι τα ναρκωτικά μπαίνουν στα σωφρονιστικά καταστήματα μέσω συγγενών ή ακόμη και δικηγόρων στη διάρκεια των επισκεπτηρίων, τώρα φαίνεται να καταρρίπτονται κατά ένα μεγάλο μέρος. Ούτε ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι μεταφέρονταν από μεταγόμενους κρατουμένους από άλλες φυλακές, αφού κι αυτές οι μετακινήσεις έχουν σταματήσει».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ