Παρίσι: Λήξη συναγερμού στο εμπορικό κέντρο – Δεν βρέθηκαν ένοπλοι [vids]

Μοιραστείτε το:

Ολοκληρώθηκε χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος πολίτης, η επιχείρηση της Αστυνομίας σε εμπορικό κέντρο στην επιχειρηματική περιοχή Λα Ντεφάνς του Παρισιού. Οι πληροφορίες ότι υπήρχαν ένοπλοι άνδρες μέσα στο κτίριο αποδείχτηκαν αβάσιμες, σύμφωνα με το Reuters. Tο εμπορικό κέντρο είχε εκκενωθεί για να διεξαχθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και η Αστυνομία καλούσε τους πολίτες να μην πλησιάζουν στο σημείο και να συμμορφώνονται με τις εντολές των αστυνομικών.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην αστυνομία του Παρισιού, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro. «Ψάχνουμε για έναν ένοπλο στο εμπορικό κέντρο στην περιοχή La Defense», δήλωσε πηγή της αστυνομίας. Το εμπορικό κέντρο στεγάζει περίπου 230 καταστήματα στην περιοχή των δυτικών προαστίων του Παρισιού, Hauts-de-Seine.

Πληροφορίες που επικαλέστηκε η γαλλική εφημερίδα υποστήριζαν ότι ο ένοπλος μπορεί να είναι οπλισμένος με καλάσνικοφ. Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν κόσμο να τρέχει πανικόβλητος, ενώ σε ένα άλλο διακρίνονται πολίτες να περπατάνε αργά με τα χέρια ψηλά για να μπορούν να περάσουν από έλεγχο της αστυνομίας.

Η φρίκη του Μπακακλάν

Το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου 2015, σημειώθηκε μια σειρά από βίαιες επιθέσεις στο 10ο και 11ο διαμέρισμα του Παρισιού και στο προάστιο του Σαιν-Ντενί. Από τις 21:16 (τοπική ώρα) και για τις επόμενες τρεις περίπου ώρες αναφέρθηκαν τουλάχιστον 3 ξεχωριστές εκρήξεις και έξι μαζικοί πυροβολισμοί, συμπεριλαμβανομένων εκρήξεων στο Σταντ ντε Φρανς στο Σαιν-Ντενί, βόρεια του κέντρου της πρωτεύουσας και αλλού στο Ιλ-ντε-Φρανς. Η επίθεση με τα περισσότερα θύματα έγινε στο Θέατρο Μπατακλάν, όπου οι ένοπλοι κράτησαν ομήρους τους ακροατές μιας συναυλίας και έδωσαν μάχη με την αστυνομία μέχρι τη 1 τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων σκοτώθηκαν 8 ένοπλοι.

129 άνθρωποι σκοτώθηκαν, από τους οποίους περίπου οι 90 στο θέατρο Μπατακλάν. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις. Πριν από τις επιθέσεις, οι γαλλικές αρχές ασφαλείας βρίσκονταν σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας, μετά την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo και σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, οπότε είχαν σκοτωθεί δεκαεπτά άνθρωποι.

Βίντεο ντοκουμέντο με ανθρώπους να προσπαθούν να βγουν έξω από το θέατρο

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ