ΠΑΟΚ: Επέκτεινε για 20 μέρες το συμβόλαιο του ο Βιεϊρίνια

Μοιραστείτε το:

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να κλείσει άμεσα τις τρύπες που είχε ανοιχτές αναφορικά με τα συμβόλαια των παικτών του που έληγαν στις 30 Ιουνίου και παραμονή τους και στα playoffs. Έτσι μετά τους Μαουρίσιο και Μάτος, οι οποίοι συμφώνησαν την Τρίτη το πρωί (30/6)  ήρθε νωρίς το απόγευμα και η συμφωνία με τον Βιεϊρίνια.

Ο Πορτογάλος αρχηγός συμφώνησε να ανανεώσει για είκοσι μέρες το συμβόλαιο του, να παίξει και στα υπόλοιπα ματς των playoffs και στη διάρκεια αυτών των ημερών θα κάνει και επιπλέον συζήτηση με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για περαιτέρω παραμονή του στον “δικέφαλο”.

Το «who is who» του Βιεϊρίνια

Ο Αντελίνο Αντρέ Βιέιρα ντε Φρέιτας (Adelino André Vieira de Freitas, 24 Ιανουαρίου 1986, γνωστός ως Βιεϊρίνια), είναι Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που παίζει στον ΠΑΟΚ κυρίως ως πλάγιος μέσος αλλά και ως αμυντικός.

Ο Βιεϊρίνια γεννήθηκε στην πόλη Γκιμαράες στην Πορτογαλία. Ο Βιεϊρίνια ξεκίνησε την καριέρα του από την ποδοσφαιρική ακαδημία της Τορκατενσε το 1995. Γρήγορα το ταλέντο του αναγνωρίστηκε από τους ανθρώπους της Βιτόρια Γκιμαράες που τον ενέταξαν στα εφηβικά τμήματα της ομάδας μετά από ένα εξάμηνο δανεισμό στην ομάδα της Β΄ κατηγορίας, Πόρτο Β. Ο Βιεϊρίνια εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα την περίοδο 2005-09 υπογράφοντας τετραετές επαγγελματικό συμβόλαιο.

Έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με την Πόρτο για το Σουπερ Καπ Πορτογαλίας στις 11 Αυγούστου 2007 σκοράροντας στο 3-0 εναντίον της Βιτόρια Σετούμπαλ το τελευταίο γκολ στο 89′ λεπτό του αγώνα. Δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ όμως από την Πόρτο που τον έδωσε δανεικό στην Λεϊσόες την σεζόν 2007-08. Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ μια και είχε κινήσει το ενδιαφέρον του πορτογάλου προπονητή Φερνάντο Σάντος. Στην αρχή της σεζόν ο Βιεϊρίνια τραυματίζεται στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη και έμεινε έξω έως τον Ιανουάριο του 2009. Στα τέλη Ιουνίου του 2009, οι καλές εμφανίσεις του Βιεϊρίνια ωθούν τον ΠΑΟΚ που έρχεται σε συμφωνία με την Πόρτο για να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή που επιθυμεί να συνεχίσει να παίζει στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Βιεϊρίνια συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και επεκτείνει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ ως το 2013 με αυξημένες αποδοχές και ρήτρα εξαγοράς στα 15.000.000 ευρώ. Στις 3 Ιανουαρίου 2012 ανακοινώθηκε επίσημα η μεταγραφή του στην Βόλφσμπουργκ με 4 εκατομυρίων €. Έπειτα από πέντε πετυχημένα χρόνια στην ομάδα της Γερμανίας και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου του 2017, ο Βιερίνια υπέγραψε ξανά στον ΠΑΟΚ για 3 χρόνια με απολαβές 1,5 εκατομμύριο τον χρονο. Η μεταγραφή του έφερε στα ταμεία της Βόλφσμπουργκ 1 εκατομμύριο ευρώ.

Την πρώτη του χρονιά, μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, πήρε φανέλα βασικού, αλλά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ωστόσο η θέση στην οποία καθιερώθηκε ήταν αυτή του αριστερού μπακ, μετά και την αποπομπή από την ομάδα του Μαρίν Λέοβατς. Οι εμφανίσεις του ήταν άκρως θετικές ενώ σημείωσε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 2 γκολ και 7 ασσίστ. Στο φινάλε της σεζόν στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, για πρώτη φορά με την φανέλα του ΠΑΟΚ στις δύο θητείες του με την ομάδα. Στον τελικό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε την ΑΕΚ και την κέρδισε με σκορ 2-0. Ο ίδιος πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ αντικαταστάθηκε στο 82′ από τον έτερο αρχηγό του ΠΑΟΚ, τον Στέλιο Μαλεζά.

Με το τέλος της αναμέτρησης ανακηρύχθηκε MVP του τελικού. Την νέα χρονιά, ήταν ξανά ο βασικός παίκτης του αριστερού άκρου της άμυνας του ΠΑΟΚ και αποτέλεσε έναν από τους κυριότερους παράγοντες της ομάδος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και του κυπέλλου, κάνοντας το νταμπλ. Σε όλη την χρονιά, αγωνίστηκε συνολικά σε 37 αγώνες πετυχαίνοντας 6 γκολ και μοιράζοντας 4 ασσίστ. Από τα γκολ που πέτυχε, ξεχωρίζουν αυτά κόντρα στον Ο.Σ.Φ.Π, στο γήπεδο της Τούμπας, με το οποίο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ (τελικό αποτέλεσμα 3-1 υπέρ του δικεφάλου).

Το σπάνιας ομορφιάς γκολ που πέτυχε στην έδρα του Παναιτωλικού, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1, ματς που τελικά ο ΠΑΟΚ κέρδισε, αφού λίγα λεπτά αργότερα ο Λέο Μάτος με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-2 υπέρ του δικεφάλου. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση στην Λάρισα, υπέστη ρήξη χιαστού με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ