Μύκονος: Άνοιξε μετά από 15 ημέρες το beach bar που είχε «φάει» δίμηνο λουκέτο και πρόστιμο για συνωστισμό

Μοιραστείτε το:

Άνοιξε και πάλι σήμερα το beach bar στη Μύκονο που ήταν κλειστό λόγω παραβίασης των κανονισμών για τον κορονοϊό. Είχε «φάει» πρόστιμο 20.000 ευρώ και οι ελεγκτές είχαν επιβάλει δίμηνο λουκέτο. Το beach bar έμεινε για δύο εβδομάδες κλειστό, όμως,  καθώς πέρασε στη Βουλή ρύθμιση εξορθολογισμού των ποινών και έτσι το συγκεκριμένο μαγαζί υποδέχτηκε κόσμο ξανά.

Υπενθυμίζεται ότι το κατάστημα είχε κατεβάσει ρολά όταν σε έλεγχο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος διαπιστώθηκαν εικόνες συνωστισμού. Στο μαγαζί στην παραλία της Φτελιάς επιβλήθηκε λουκέτο 60 ημερών, δηλαδή θα έπρεπε να μείνει κλειστό μέχρι τις αρχές Αυγούστου, και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Βίντεο από το beach bar:

Η βαριά καμπάνα και το δίμηνο λουκέτο που είχε επιβληθεί είχε προκαλέσει αντιδράσεις. «Όλοι εμείς οι επιχειρηματίες της Μυκόνου έχουμε σαν προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και των πελατών. Συνεπώς, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αρκεί να είναι εφικτό. Δηλαδή είναι πολύ δύσκολο σε ένα μαγαζί με όρθιους να τους αστυνομεύεις και να τους απαγορεύεις να πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, ακόμα και αν τηρείς τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο γραμματέας Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος, στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που προτείνουμε αφενός μεν είναι να γίνει μία πιο βιώσιμη και οικονομικά και υγειονομικά κατάσταση, όπου να μπορούν από τη μία να μαζευτούν οι άνθρωποι αλλά από την άλλη να μην κινδυνεύουν με πολύ μεγάλο συγχρωτισμό. Για παράδειγμα, ίσως θα μπορούσαμε να ελέγξουμε τον περιμετρικό χώρο, να υπάρχει συγκεκριμένη είσοδος, να καταγράφονται οι άνθρωποι που μπαίνουν με την ώρα άφιξης τους ώστε να μπορεί να υπάρξει μία ιχνηλάτηση σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο πιθανό κρούσμα», ανέφερε.

Στο νησί των ανέμων όλα προμηνύουν ότι φέτος,  το καλοκαίρι του κορονοϊού,  τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά , χωρίς ούτε μία ξαπλώστρα και ομπρέλα στις διάσημες παραλίες αφού  η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών σε Ψαρρού, Ορνό και Πλατύ Γυαλό, δεν έχουν κάνει καμία απόπειρα να στήσουν τον εξοπλισμό, δεδομένο ότι δεν έχουν τις άδειες στα χέρια τους, με αποτέλεσμα η Μύκονος σε μια σπάνια στιγμή στα χρονικά της να είναι αυτή τη στιγμή από άκρη σε άκρη και από παραλία σε παραλία άδεια.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ